Najmanje mjesto na listi

Trebinje najbolje mjesto na svijetu za život nakon odlaska u mirovinu

Trebinje je po ocjeni ''Fokus'' osvojilo 81,9 bodova od ukupno 100, čime je ove godine sa vrha skinulo prošlogodišnjeg pobjednika gruzijski grad Batumi.
Lifestyle / Flash | 30. 12. 2021. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Fokus'' je rang listu napravio uspoređivanjem 575 gradova na svijetu, a kao kriterij je, između ostalog, uzeo sigurnosnu situaciju i kvalitetu zdravstvene zaštite po mišljenju stranaca koji tamo žive, piše Srna.

U izboru za najbolje mjesto za život nakon umirovljenja uzeti su u obzir i prosječna stanarina i troškovi života u usporedbi sa Berlinom, dobra klima, kvalitetazraka, te koliko brzo i bez stresa se može proći kroz grad automobilom ili javnim prijevozom.

Trebinje je po ocjeni ''Fokus'' osvojilo 81,9 bodova od ukupno 100, čime je ove godine sa vrha skinulo prošlogodišnjeg pobjednika gruzijski grad Batumi.

Najviše bodova odnosilo se na stanarine, troškove života i zdravstvenu zaštitu, a svaka zemlja se na listi pojavljuje samo jednom sa svojim najboljim gradom.

Ove godine Trebinje je napredovalo za 1,1 bod.

Njemački magazin piše kako se Trebinje nalazi na najjužnijem dijelu BiH i blizu mora, te da je najmanje mjesto koje se našlo na ovoj listi.

''Fokus'' ističe kako je grad povijesno zanimljiv sa katoličkom katedralom, srpskim pravoslavnim manastirom i džamijom koje ilustriraju različitosti.

Među deset najboljih mjesta za ''zlatno doba'', nakon Trebinja, svrstani su Antalija u Turskoj, Mangalore u Indiji, Ćingdao u Kini, Kuenka u Ekvadoru, Sorokaba u Brazilu, Koimbra u Portugalu, Veliki Trnovo u Bugarskoj, Temišvar u Rumunskoj i Osijek u Hrvatskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close