Lijep dan

Trebinje: Korona ne ometa čišćenje grada

"Iako smo mi nositelj aktivnosti ove akcije, sa nama su radnici svih javnih ustanova i svi čiste grad'', kazao je Milan Mandrapa.
Lifestyle / Flash | 04. 05. 2020. u 18:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Nezavisne / Čišćenje u Trebinju

U Trebinju je organizirana velika akcija čišćenja i uređenja grada, u kojoj je, u svim mjesnim zajednicama grada, i pored bojazni od virusa korona sudjelovao veliki broj građana i zaposlenika javnih ustanova.

Stevan Bekan, direktor Javne ustanove "Ekologija i sigurnost", koja djeluje pri gradskoj upravi, kaže da su radnici Komunalnog poduzeća grad redovno čistili i do sada, ali se ova akcija tradicionalno organizira kao vid generalnog uređenja.

"Akcija se nastavlja i u narednim danima jer se ne može sve urediti odjednom, a s obzirom na obimne padaline koje su pogodovale vegetaciji, potrebno je sve pokositi i očistiti nelegalne deponije koje se, nažalost, i pored naših brojnih apela ipak pojavljuju", kazao je Bekan.

S obzirom na to da već jedan period u Trebinju nema zabilježenih novih slučajeva korone, i u narednim danima će, kako kaže, ukoliko to higijensko-epidemiološka situacija dozvoli biti nastavljeno uređenje grada.

Čišćenje okoline grada i izletničkih staza mnogo prije ove akcije počeli su članovi Planinarskog društva "Vučji zub" iz Trebinja, čiji predsjednik kaže da su, otkako je počela epidemija, njihovi članovi stalno na terenu.

Predstavnici Komunalnog poduzeća su, kažu, planirali ovu veliku akciju još krajem travnja, povodom Dana planete Zemlje, ali ih je kiša nakratko omela, kao što je uzrokovala i bujanje vegetacije. Ipak, na to su, kako kaže Milan Mandrapa, rukovoditelj operativnih poslova ovog poduzeća, njihovi radnici navikli.

"Iako smo mi nositelj aktivnosti ove akcije, sa nama su radnici svih javnih ustanova i svi čiste grad. Pridružili su nam se po mjesnim zajednicama i stanovnici tih naselja, koji čiste oko svojih kuća i zgrada i sakupljaju sav otpad na gomile, koje će naši radnici na kraju pokupiti", kazao je Mandrapa, pišu Nezavisne.

Kopirati
Drag cursor here to close