12. Street Arts Festival Mostar

Telemach fondaciji uručeno priznanje za doprinos razvoju urbane kulture

Udruga Rezon i Telemach fondacija pripremaju još mnogo zabavnih događaja
Lifestyle / Flash | 29. 08. 2023. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Telemach fondaciji uručeno priznanje za doprinos razvoju urbane kulture

Nedavno je počeo 12. Street Arts Festival Mostar (SAFMo). Ova priča, temeljena na ljubavi prema umjetnosti i gradu, svake godine ima sve više sudionika, publike i prijatelja iz Bosne i Hercegovine i cijelog svijeta. Među njima je i Telemach fondacija, kojoj je organizator – Udruga Rezon, u okviru svečanog otvaranja u Omladinskom kulturnom centru Abrašević u Mostaru, uručio plaketu za doprinos razvoju urbane kulture.

Nakon toga je uslijedila cjelonoćna zabava uz dinamični nastup beogradske muzičke zvijezde, DJ-a Marka Miloševića (aka MKDSL), i mladog mostarskog DJ-a Zagintosha.

„Čast je biti prijatelj projekta koji podržava mlade umjetnike i svake godine iznova osvaja srca građana i posjetitelja Mostara, pružajući im novu i pozitivnu sliku grada. U tom kontekstu, priznanje koje smo dobili ima dodatnu vrijednost. Naša posvećenost zajednici, mladima i njihovoj perspektivi odlično se slaže s ciljevima, misijom i energijom Street Arts Festivala Mostar, što smo pokazali i novim, zajedničkim projektom koji smo pokrenuli ove godine – Street Art Mini akademijom. Izložba radova učesnika Akademije otvorena je 28.8. u prostorijama Udruge Rezon. Vjerujemo da će vam posjeta ovom i drugim festivalskim događajima ostati u lijepom sjećanju“, poručila je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije i CCO kompanije Telemach BH.

Glavna atrakcija Street Arts Festivala Mostar su živopisni murali i graffiti, tako da narednih dana slijedi spektakularna igra boja i oblika street artista na gradskim zidovima (potražite ih!) koja skupa s bogatim OFF programom pozicioniraju Mostar visoko na listi najpoželjnijih destinacija u regiji. Uz podršku Telemach fondacije, 1.9. s početkom u 18.00 sati, bit će upriličeno druženje građana, sudiomika i posjetitelja Festivala uz (besplatnu) kavu i kolače u Šantićevoj ulici, a 2.9. u 19.30 sati radionica za djecu s polaznicima Mini Street Art Akademije u OKC Abrašević.

Prilika za edukaciju, zabavu, druženje i umrežavanje neće nedostajati.

„Ovogodišnji Festival smo započeli uz sjajnu energiju. Kreiranjem jedinstvenih muzičkih iskustava unapređujemo cijelu produkciju festivala i jačamo kulturnu platformu s raznolikom publikom“, istaknula je Marina Đapić, osnivačica SAFMo i predsjednica Udruge Rezon.

Cijeli lineup i tekuće informacije o svim događajima potražite na web stranici i društvenim mrežama 12. Street Arts Festivala Mostar (Facebook i Instagram).

Kopirati
Drag cursor here to close