Veliki broj događaja

Svečano otvaranje Neumskog ljeta 17. lipnja

Za sve koji vole sportove i aktivnosti na otvorenom preporučuju niz sportskih događaja poput III. turnira prijateljstva pod palicom HNK-a Neum, II. Neumsku desetku i akvatlon, Biciklijadu Ćirinom prugom te IV. malonogometni turnir 3×3.
Lifestyle / Flash | 31. 05. 2023. u 14:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manifestacija "Neumsko ljeto" i ove godine nudi raznovrsna kulturno-zabavna, tradicionalna i sportska događanja koja će za sve Neumljane i njihove goste biti organizirana kroz lipanj, srpanj i kolovoz, pa sve do početka rujna.

"U organizacijskom odboru ponosni smo na svaki pojedinačni događaj, od onih koji imaju dugogodišnju tradiciju i široku prepoznatljivost, poput svjetski poznatog festivala animiranog filma NAFF-a, do novih ambicioznih projekata, poput trećeg po redu festivala podvodnog filma Neum Underwater Film Festival", priopćili su organizatori.

Umjetnička kolonija

Kako su naveli, nastoje doprinijeti bogatijoj i raznovrsnijoj turističkoj ponudi Neuma, gdje će svatko moći birati nešto po svom ukusu.

Svim ljubiteljima likovne umjetnosti preporučili su XXIV. umjetničku koloniju "Zvijezda mora'' koju od 7. do 9. srpnja organizira Župa Gospe od Zdravlja.

"Svjesni smo činjenice da bez očuvanja naših običaja, jezika i kulture nema ni našeg opstanka. Stoga, ako ste ljubitelj tradicije, 22. lipnja morate biti u Hutovu, gdje vrijedni čuvari kulture i tradicije neumskog zaleđa organiziraju još jedne Ivanjske krijesove, dok 19. kolovoza u Neumu možete uživati u tradicionalnim pjesmama i plesovima na XV. večeri folklora 'Oj kamenu rodni moj'", navode organizatori.

Dječji program

Nisu zaboravili ni najmlađe te su 18. lipnja samo za njih planirali iznenađenje u vidu Dječjeg programa.

Za sve koji vole sportove i aktivnosti na otvorenom preporučuju niz sportskih događaja poput III. turnira prijateljstva pod palicom HNK-a Neum, II. Neumsku desetku i akvatlon, Biciklijadu Ćirinom prugom te IV. malonogometni turnir 3×3.

Također, planiran je i II. turnir mjesnih zajednica, koji je prošle godine privukao veliku pozornost, kao i XIII. memorijalni vaterpolo turnir „Ivica Bačić“.

Svi ljubitelji dobre glazbe 14. srpnja moći će uživati u koncertu ''Klasika pod zvijezdama'', dok je XIV. po redu Smotra klapa Neum planirana 2. rujna.

U suradnji s mladim ljudima iz Udruge za kulturni razvoj Općine Neum ''Kron'', Općina Neum organizirat će i niz koncertnih gostovanja, i to 15. lipnja nastupit će grupa Sinergija, 28. srpnja Indira Forza ex. Colonia, a 11. kolovoza Dino Dvornik Tribute Band.

Dani Mediterena

Tu je i sada već tradicionalni događaj 'Kazalište na otvorenom' pa tako ove godine u Neumu gostuje Teatar Rugantino s predstavom ''Uvijek će nam ostati ljubav''.

Ljubitelji dobre hrane i domaćih proizvoda mogu uživati u V. po redu "Danima Mediterana", koji će se nakon prošlogodišnje stanke zbog katastrofalnih požara koji su pogodili neumsko zaleđe, održati 4., 5. i 6. kolovoza na samoj neumskoj obali.

Revija mažoretkinja planirana je 2. srpnja pod palicom Renate i Joze Rimca.

Otvaranje Neumskog ljeta 2023. planirano je u svečanoj dvorani Grand Hotel Neum 17. lipnja, s početkom u 20 sati, stoji u saopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close