STIGME

VIDEO | Okolo je bliže: Svakodnevne prepreke i izazovi života u kolicima

Ivica je za serijal "Stigme" govorio o prihvaćanju dijagnoze, 'čudnim' pogledima s kojima se i dan danas susreće te svakodnevnoj diskriminaciji koju doživljava.
Lifestyle / Flash | 20. 11. 2023. u 13:35 Bljesak.info
STIGME | EP. 10 | Okolo je bliže: Priča Ivice Pavlovića

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivica Pavlović dobro je poznato ime u Gradu Mostaru, ali i Hercegovini.

Naime, on je predsjednik Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize "Marko Ravlić" te svakodnevno ukazuje na kršenje prava osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini.

Kako nam je kazao, borba je to s vjetrenjačama koja traje godinama. Stvari se mijenjaju, tvrdi Ivica, no sporo i nedovoljno.

Ivica je za serijal "Stigme" govorio o prihvaćanju dijagnoze, 'čudnim' pogledima s kojima se i dan danas susreće te svakodnevnoj diskriminaciji koju doživljava.

Svaki dan nova je avantura, a svaki odlazak na posao novi izazov.

Iako točno zna koje ulice i pješačke prijelaze u Gradu Mostaru, zbog neprilagoođenosti, mora izbjegavati njegovi sugrađani ga svakodnevno iznenade novim parkiranjem na nogostup. Za njega, ali i sve majke s djecom u kolicima, to znači okretanje i pronalazak novog pravca.

"Okolo je bliže", kroz smijeh nam govori Ivica te navodi kako ga te situacije svaki dan iznova ljute.

Neprilagođenost ulaza u zgrade, nogostupa, pješačkih prijelaza, institucija..., samo su neki od problema s kojima se osobe s invaliditetom susreću.

Sve to za posljedicu ima izoliranost i usamljenost osoba koje većinu vremena provode zatvorene u svojim domovima što značajno utječe na njihovo mentalno zdravlje.

Serijal je nastao u suradnji portala Bljesak.info i portala eTrafika. Riječ je o ispovijestima osoba koje su zbog svoje posebnosti suočene s predrasudama i diskriminacijom u društvu.

Serijal će nastojati u deset epizoda upoznati javnost da među nama žive ljudi koji zbog svojih različitosti nailaze na osude i neprihvaćanje društva.

Kopirati
Drag cursor here to close