Pomozimo da ozdravi

Stočanka Alma treba našu pomoć

Lifestyle / Flash | 23. 07. 2017. u 16:04 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan jednu... da ozdravi. Pomozimo Stočanki Almi Kovačić da ispuni svoju jedinu želju.

Almi je potrebno 53.000 eura kako bi izvršila transplataciju gušterače i za liječenje, koje ona i njena obitelj nemaju, pa je upućen apel za pomoć svima onima koji su u mogućnosti i žele da pomognu.

Inače, Alma je provela deset godina na dijalizi (kemodijaliza i peritonealna dijaliza) u prekidima. Oba roditelja su bili donori bubrega. Majka joj je donirala bubreg 2004. godine koji je funkcionirao do 2008. godine, a operacija je izvršena u Tuzli. Nakon toga, 2015. godine i otac joj je donirao bubreg, a operacija je urađena u Francuskoj.

Humanitarna pomoć prikupljanja novčanih sredstava za transplantaciju bubrega i pankreasa (gušterača) bila je pokrenuta 2011. g. pod nazivom: "Pomozimo da Alma dobije višegodišnju borbu za život".

Zbog raznih komplikacija koje su se u međuvremenu dogodile, aktivacije senzibilizirajućih antitjela i dodatnih troškova nije bila u mogućnosti da uradi obje transplantacije u istom trenutku.

Zbog komplikacija i problema koje donosi šećerna bolest, preporukom liječnika potrebno je uraditi i transplantaciju pankreasa (gušterače) da bi donirani bubreg trajao bez problema. Za liječenje i transplantaciju pankreasa (gušterače) potrebno je 53 000 eura koje Alma i njena obitelj nisu u mogucnosti osigurati.

''Stavljam ispred sebe još jedan veliki izazov, gdje želim izvršiti transplataciju gušterače, nakon uspješne transplatacije bubrega. Prošla sam kroz razna iskušenja, životne poteškoće, a u svemu tome uz Božju pomoć skupila nsagu za novu borbu, iz koje ću nadam se uz vašu nesebičnu pomoć izaći kao pobjednik. Trajanje bubrega uz šećernu bolest je kratkog vijeka i zbog toga mi je potreba transplatacija gušterače da bi bubreg što bolje funkcionirao. Ovaj tekst pišem jer ne mogu uspjeti sama, i potrebna mi je vaša pomoć. Zahvat se može izvesti u Francuskoj. Ni prva transplatacija ne bi uspjela bez vas'', napisala je Alma na Facebook statusu.

Svi koji mogu i žele pomoći to mogu učiniti uplatom novca na račun.

Kopirati
Drag cursor here to close