Krunidba

VIDEO: Što je Charles šapnuo Camilli?

Charles je u subotu ujutro pred opatiju stigao nešto prije dogovorenog vremena te je morao par minuta pričekati prije nego je mogao ući u crkvu.
Lifestyle / Flash | 08. 05. 2023. u 18:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novopečenog britanskog kralja Charlesa kamere su snimile dok se, kako se čini, žalio svojoj supruzi Camilli da mu je 'strašno dosadno' jer je bio prisiljen čekati par trenutaka prije nego je mogao ući u Westminstersku opatiju gdje će biti obavljena krunidba.

Charles je u subotu ujutro pred opatiju stigao nešto prije dogovorenog vremena te je morao par minuta pričekati prije nego je mogao ući u crkvu. William i Kate, odnosno princ i princeza od Walesa, stigli su malo kasnije pa su se pridružili društvu koje je u crkvu ušlo nakon budućeg kralja. Čim je primijećeno da Charles nešto govori Camilli, angažirani su čitači s usana koji su otkrili što je Charles rekao.

“Nikad ne može sve biti na vrijeme. Uvijek je nešto… Ovo je tako dosadno”, kazao je Charles.

No možda su Charlesove riječi tek odraz nervoze prije važnog događaja, prenosi Jutarnji.

Charles i Camilla okrunjeni su na ceremoniji na kojoj je bilo nazočno stotinu šefova država, mnogi kraljevi i kraljice te brojne slavne osobe, a koju su putem TV ekrana i interneta pratili milioni širom svijeta.

No iako je sve izgledalo savršeno, stvari baš nisu išle tačno onako kako su zamišljene.

“Jedna ili dvije stvari nisu išle po planu”, priznala je nakon ceremonije biskupica od Chelmsforda, Dr. Guli Francis-Dehqani. “Ali neću sramotiti nikoga konkretnog.”

Tokom ceremonije, nadbiskup od Canterburyja je nekoliko trenutaka namještao krunu na Charlesovoj glavi. Malo je čak i okretao krunu Svetog Edwarda kako bi se uvjerio da je dobro namjestio i da neće pasti – što bi bila prava katastrofa.

Kopirati
Drag cursor here to close