Prognoza

Stiže nestabilno vrijeme - pljuskovi s grmljavinom, olujno nevrijeme i pad temperature

Minimalne temperature postepeno će opadati i varirat će u subotu od 14 stupnjeva do 19 stupnjeva u Bosni, na jugu zemlje do 22 stupnja, a u utorak od 8 stupnjeva do 12 stupnjeva na području Bosne, u Hercegovini do 16 stupnjeva.
Lifestyle / Flash | 04. 08. 2023. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH objavio je izglede vremena za razdoblje od 4. do 17. kolovoza 2023. godine, javlja Anadolu.

"Hladna fronta uvjetovat će nestabilno vrijeme, kišu, pljuskove praćene grmljavinom te ponegdje i pojavu olujnog nevremena u naredna tri dana na prostoru Bosne i Hercegovine. Izgledan je i izraženiji pad temperature zraka. Naročito svježe se očekuje u jutarnjim satima. Nakon svježeg i kišovitog vikenda, od ponedjeljka poslijepodne slijedi porast temperature zraka i postepeni povratak vrelih dana na većem dijelu naše zemlje", navodi se.

Očekivane maksimalne temperature do kraja tjedna mogle bi biti blizu 40 stupnjeva.

"Minimalne temperature postepeno će opadati i varirat će u subotu od 14 stupnjeva do 19 stupnjeva u Bosni, na jugu zemlje do 22 stupnja, a u utorak od 8 stupnjeva do 12 stupnjeva na području Bosne, u Hercegovini do 16 stupnjeva. Maksimalne vrijednosti temperatura zraka do utorka dosezat će vrijednosti pretežno između 20 stepeni i 25 stupnjeva u Bosni, do 28 stupnjeva na jugu Hercegovine", navodi se u izvještaju.

Od srijede (9. kolovoza) se očekuju najveće dnevne temperature od 28 stupnjeva do 34 stupnjeva u Bosni, u Hercegovini do 38 stupnjeva.

"U razdoblju od 14.08. do kraja prognoznog razdoblja, zadržat će se stabilno i pretežno sunčano vrijeme. Mogućnost za pojavu kiše u ovom razdoblju, prema raspoloživm podacima je mala. Jutarnje temperature zraka varirat će između 14 i 19 stupnjevau Bosni, u Hercegovini do 21 stupnja. Najviše dnevne temperature uglavnom u rasponu od 28 do 33 stupnjau Bosni, na jugu Hercegovine do 34 stupnja", istaknuto je u izvještaju FHMZ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close