IQOS 3

Stiže li IQOS uskoro i u BiH?

U Beogradu i Zagrebu predstavljeni IQOS3 i IQOS3 Multi, nova generacija uređaja za svijet bez duhanskog dima
Lifestyle / Flash | 17. 12. 2018. u 08:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Philip Morris je pred sebe postavila jedinstvenu viziju - budućnost bez duhanskog dima i ka toj budućnosti napreduje krupnim koracima. IQOS je prvi proizvod koji se, kao bolja zamjena za cigarete, koja koristi pravi duhan pojavio na globalnom tržištu, čime se ova kompanija pozicionirala kao "predvodnik revolucije" u duhanskoj industriji.

IQOS uređaj je nedavno dobio i treću generaciju, čija je prezentacija nedavno održana u Beogradu i Zagrebu.

"Kroz svojevrsnu sinergiju superiornog dizajna i naprednih performansi IQOS 3 daje mogućnost pušačima, koji bi inače nastavili da konzumiraju cigarete, da pređu na manje štetne alternative,“ izjavila je Tamara Stanković, direktorica korporativnih poslova Philip Morris za jugoistočnu Europu.

IQOS je uređaj koji zagrijava, a ne sagorijeva duhan, generirajući pritom 90-95 posto niži nivo štetnih materija i ne utiče negativno na kvalitetu zraka u prostoriji. Stotine vrhunskih naučnika radilo je na razvijanju upravo takvog jednog uređaja, kako bi odgovorili na rastuću potrebu pušača da vode računa o svom i zdravlju ljudi u svojoj okolini, a da se istovremeno ne odreknu uživanja u duhanu.

U Bosni i Hercegovini u ovom trenutku ima, procjenjuje se, oko 2 milijuna pušača. Među njima svakako ima veliki broj onih koji razmišljaju isto kao 6 milijuna punoljetnih pušača širom svijeta koji su već prešli na IQOS.

Zbog toga Tamara Stanković naglašava da kompanija Philip Morris ulaže velike napore kako bi omogućila da se ovaj proizvod što prije nađe i na tržištu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close