Posao.ba

Kompanija Philip Morris BiH najpoželjniji poslodavac 2017 u FMCG sektoru

Gospodarstvo / Flash | 16. 05. 2017. u 12:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Philip Morris BiH izabrana je, glasovima građana BiH, za jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Bosni i Hercegovini. U tromjesečnom istraživanju koje je proveo portal Posao.ba, a koje je obuhvatilo gotovo 19.000 osoba, ocjenjivan je rad preko 400 kompanija.

Kriterij na osnovu kojeg je ovaj ugledni portal uvrstio kompaniju Philip Morris BiH na listu najpoželjnijih poslodavaca je osobna percepcija ispitanika o tome koliko je određena kompanija ulagala u upravljanje ljudskim potencijalima, odnos prema uposlenicima, kao i imidž kompanije u javnosti.

"Philip Morris u Bosni i Hercegovini nudi šanse za razvoj karijere i omogućava svojim zaposlenima da razvijaju vještine u otvorenom i raznovrsnom okruženju, kao i da se dodatno usavršavaju u onome u čemu su najbolji. Zato sam ponosan što smo dobili ovo priznanje kao dokaz kvalitetnog radnog okruženje koje smo uspjeli da kreiramo u Bosni i Hercegovini, a koje je potpuno usporedivo sa uvjetima rada u filijalama Philip Morris-a na razvijenijim europskim i svjetskim tržištima", izjavio je Aber Babić, menadžer financija kompanije Filip Moris BiH.

Ovo priznanje samo je jedan od pokazatelja da velike međunarodne kompanije poput Philip Morris u našu zemlju donose visoke standarde i dobre prakse koje značajno unapređuju poslovnu klimu na našem tržištu.

Kompanija Philip Morris BiH posluje u sklopu grupacije Filip Moris International, najveće duhanske kompanije na svijetu. Trenutno posluje u 180 zemalja osiguravajući posao za preko 80.000 osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close