Građevinska škola

Srednjoškolci oživjeli stare stolice mostarske pedijatrije

U ovom projektu u kojemu su sudjelovali i učenici i profesori, radili nekoliko tjedana te su, tvrde, neizmjerno uživali.
Lifestyle / Flash | 21. 06. 2019. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici smjera Dizajn interijera Građevinske škole Jurja Dalmatinca oživjeli su stare stolice Sveučilišne kliničke bolnice Mostar (SKB), koje sada ponovno krase prostorije ove zdravstvene ustanove.

Naime, stolice sa odjela pedijatrije su, navode učenici, zbog svoje dotrajalosti trebale završiti na odlagalištu otpada, ali su poslužile kao sredstvo praktičnog rad.

U ovom projektu u kojemu su sudjelovali i učenici i profesori, radili nekoliko tjedana te su, tvrde, neizmjerno uživali.

''Danima smo 'šmirglali', brusili, bojali, crtali i uživali u kreativnom radu. Bila je ovo sjajna prilika za zahvaliti svim dragim djelatnicima pedijatrije, gdje su se mnogi od nas liječili i sjedili upravo na ovim stolicama'', rekli su učenici.

Ovo bila prilika, navode, pokazati i nesputanu stvaralačku energiju koja je u nama te poručuju da ''ove stolice i animirani likovi na njima donesu radost, živost i osmijehe malim pacijentima pedijatrije''.

Školarci su ranije izradili vrtni namještaj za udrugu Vedri osmijeh te ga poklonili njihovim članovima.

Kopirati
Drag cursor here to close