Darivanje potrebitih

Slikar iz Mostara i Podravka donirali 6.000 tanjura juhe domovima za djecu

Proslavljeni akademski slikar sudjeluje u proslavi obljetnice 60. godina Podravkinih legendi
Lifestyle / Flash | 21. 12. 2018. u 11:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Podravkina kampanja 60 godina legendi na tržištu BiH dobila je umjetničku završnicu na koncu ove godine. Vrijeme su darivanja i uživanja, a Podravka je ove godine, djelujući kroz potporu umjetnosti nastavila tradiciju darivanja najpotrebitijih, priopćeno je iz Podravke.

Naime, na inicijativu proslavljenog akademskog slikara, profesora Adina Hebiba, koji se inspiriran kampanjom, samoinicijativno uključio u promoviranje aktualnih obljetnica, korisnici SOS Dječijeg sela Sarajevo, Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" iz Banjaluke, te Majčinog Sela iz Međugorja dobili su, navode, Podravkinu donaciju od 6.000 tanjura Podravkinih juha.

''Iskoristili smo ovu prigodu koju nam je omogućio Adin Hebib te upriličili ovu donaciju ujedno zaokružujući 60. obljetnicu Podravkinih legendarnih proizvoda. Umjetnička nam je instalacija pokazala da je Podravka svojevrsna inspiracija, bilo da se radi o kulinarstvu, ili o modernoj umjetnosti. Stoga smo ovaj neobični spoj iskoristili kao još jednu priliku da uzvratimo vjernost zajednici u kojoj djelujemo tradicionalnim blagdanskim darivanjima, a i da se zahvalimo svim ljubiteljima naših legendarnih proizvoda na njihovoj dugogodišnjoj vjernosti'', kazala je direktorica marketinga Podravke u BiH, Mila Zovko.

Foto: PR / Podravkin pjetao

Hebib je, navode, nedavno javno prezentirao Podravkinog pijetla - svoju najnoviju umjetničku instalaciju inspiriranu Podravkinim legendarnim proizvodima i na sebi svojstven način odao priznanje 60. obljetnici Podravkine kokošje juhe, lidera na tržištu Bosne i Hercegovine, kao i Adria regije, te 70 godina Podravke. Tom je prilikom otkrio da ga je upravo Podravka kokošja juha, koju je on nazvao ''studentskom juhom 80-ih''  posebno krijepila tijekom studentskih dana provedenih tih godina u Beogradu.

Adin Hebib, svjetski je poznat ekspresionista rodom iz Mostara, kojega jednostavno zovu Slikar. Njegov bogat opus slika i grafičkih djela obuhvaća scenografiju, plakate, ilustracije knjiga i monografije, što je učinilo Hebiba jednim od najzvučnijih imena bh. slikarstva današnjice - ekspresionistom čija djela krase prestižne svjetske galerije, kao i domove nekih od najutjecajnijih državnika: Europe, Azije i Amerike. Njegova djela otkupili su, između ostalih i Vatikan, Bundess Presidium, te Gradske vijećnice gradova: Zagreb, Göteborg, Bad Godesberg, Innsbruck, Oslo, Trieste, Istanbul, Sarajevo, Martinique i Bretten, priopćeno je iz Podravke.

Kopirati
Drag cursor here to close