Velika zainteresiranost

Skijaši okupirali Bjelašnicu i Jahorinu

Radno vrijeme Ski centra će biti od 08 do 16 sati i noćno skijanje od 18.30 do 21 sat za određene dane.
Lifestyle / Flash | 06. 12. 2020. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službeno otvorenje zimske sezone na Bjelašnici planirano je za 12. prosinac, potvrdili su Feni iz KJP "ZOI’84".

Kako su kazali iz ovog poduzeća, ove godine neće biti organizirana velika manifestacija tim povodom, ali će, kako su kazali, sve korisnike obradovati besplatnim pružanjem usluga vertikalnog transporta na Bjelašnici.

''Staze koje će biti na raspolaganju skijašima na ovaj dan su staze 1 i 3, odnosno Olimpijski spust i Kolijevka, koje od prošle godine imaju omogućen i sistem za noćno skijanje'', kažu iz KJP “ZOI’84”.

Radno vrijeme Ski centra će biti od 08 do 16 sati i noćno skijanje od 18.30 do 21 sat za određene dane.

''Od zimske sezone očekujemo puno snijega, a sa snijegom i puno uspjeha. Prioritet KJP "ZOI'84" OCS za zimsku sezonu 2020./2021. je da svi posjetioci Ski centra Bjelašnica i Igman budu zadovoljni kvalitetom usluge prije svega. Zainteresiranost je iznenađujuće velika kada su u pitanju skijaši'', kazali su Feni iz KJP "ZOI’84".

Iz ovog poduzeća naglašavaju da obilježavanje dočeka Nove godine nije planirano, shodno epidemiološkoj situaciji.

''Sve što nam sada preostaje je da snijega bude što više a za dobru atmosferu, uređene staze i rad vertikalnog transporta zadužen je KJP "ZOI’84" OCS'', poručuju iz ovog preduzeća.

Olimpijski centar Jahorina je prvi u regiji i Europi pustio skijalište u rad 29. studenog, a u četvrtak 3. prosinca je i službeno otvorena ski sezona.

''Zahvaljujući dobroj pripremi ski staza i sustavu vještačkog osnježavanja uspjeli smo se pripremiti za novu zimsku sezonu i par dana ranije od službenog datuma otvaranja. Naš sustav osnježavanja je u pogonu kada god uvjeti to dozvoljavaju'', kazali su Feni iz Olimpijskog centra Jahorina.

Naglasili su da očekuju i nove snježne padaline u narednim danima, za sada je u pogonu lift sidro Poljice, ski vrtić Poljice za dnevno skijanje u terminu od 9.00 do 16.00 sati, dok je noćno skijanje planirano od 18.00 do 21.00 sat i važi popust od 50 posto na ski karte.

''U terminu openinga cijena ski karte košta 10 eura po danu što je sigurno najbolja cijena u Europi. Zadržali smo našu politiku poslovanja i najbolji odnos cijene i kvaliteta, iako smo mnogo uložili u uređenje ski staza cijena ski karata su ostale na istom nivou kao i prošle godine prvenstveno zbog situacije sa Covid-19. Tijekom sezone ćemo imati još veći broj promo perioda s popustima na ski karte do čak 50 posto. Pripremili smo i posebne ponude za termine otvaranja nove ski sezone na Jahorini (3.-6. i 10.-13. prosinca). Pripremili smo povoljne pakete, s uključenim smještajem u hotelu Bistrica ili ubrzanom školom skijanja'', kažu iz Olimpijskog centra Jahorina.

Ističu da najmlađi posjetitelji mogu posjetiti i poni ranč sa dva ponija Jablanom i Bebom. Također, posjetiteljima Jahorine preporučuju i šetnju osvjetljenom stazom koja vodi do vrha planine i Olimpijskog bara.

Govoreći o tome što očekuju od ove zimske sezone, iz Olimpijskog centra Jahorina naglašavaju da situacija u regiji može pogodovati Jahorini i ski centrima u BiH ali napominju da se svi moraju strogo pridržavati mjera kako se ponovo ne bi dogodilo zatvaranje i obustava rada.

''Zanimanje za Jahorinu je poraslo za 25 posto u odnosu na prethodnu godinu, razlog tome je i što su skijalište u Europi zatvorena. Prvi put se događa da ljudi, koji su do sada skijali u Francuskoj, Italiji, Austriji, bukiraju Jahorinu i to nije mali broj'', ističu iz OC Jahorina.

Naglašavaju da će se skijanje ove sezone na Jahorini odvijati uz strogo poštovanje rigoroznih mjera, a otkazani su i svi koncerti, manifestacije i događaji koji podrazumijevanju okupljanje većeg broja ljudi.

Uputili su apel i na skijaše i sve goste Jahorine da budu odgovorni prema sebi i drugima, da poštuju sve propisane mjere kako bi svi zajedno mogli uživati u skijanju i boravku na planini.

''Kada je u pitanju zabava, koncerti i organizacija eventa to neće biti moguće ove ski sezone, dakle otkazane su sve manifestacije koje podrazumijevanju okupljanje većeg broja ljudi. Nije izuzetak ni doček Nove Godine kada također neće biti organiziranih zabavnih događaja. Ove godine smo se bazirali na skijanje, šetnju i boravak u prirodi a druženja i proslave ostavljamo za neka bolja vremena'', kazali su Feni iz Olimpijskog centra Jahorina.

Kopirati
Drag cursor here to close