#ostanidoma

Širokobriježanin u izolaciji napravio konobu i dao joj naziv COVID-19

Naš sugovornik ne krije sreću i zadovoljstvo učinjenim u ovom famoznom vremenu korone
Lifestyle / Flash | 14. 05. 2020. u 09:33 Ivan KRALJEVIĆ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Darijo Barać iz Širokog Brijega svojim primjerom pokazao je kako se vrijeme pandemije koronavirusa (COVID-19) moglo pametno, kreativno i kvalitetno iskoristiti.

U tijeku gotovo dvomjesečne izolacije, ograničenosti kretanja i brojnih epidemioloških mjera zaštite dvadesetosmogodišnji mladić iz Širokog Brijega nadstrešnicu uz pušnicu iza obiteljske kuće prenamijenio je u vrlo lijepu konobu za druženja s dragim ljudima.

Foto: Bljesak.info / Od nadstrešnice nastala konoba

„Veseljak sam po prirodi i često s prijateljima i radnim kolegama organiziram zajednička druženja uz sočnu hranu i hladno pivo. Kako volim veselo društvo i ista takva okupljanja, često sam razmišljao o izgradnji prikladnog prostora za naša zajednička druženja i veselja“, istaknuo je Darijo Barać u razgovoru za Bljesak.info.

Foto: Bljesak.info / Od nadstrešnice nastala konoba

Naš sugovornik ne krije sreću i zadovoljstvo učinjenim u ovom famoznom vremenu korone. Svoju zanimljivu ideju uspio je pretvoriti u djelo. Slobodan prostor ispod zapuštene nadstrešnice uz sušnicu iza kuće odlučio je pametno iskoristiti i napraviti mjesto po svome guštu.

Foto: Bljesak.info / Od nadstrešnice nastala konoba

„Ispunio sam i više od onoga što sam planirao. U početku sam nadstrešnicu mislio malo pregraditi u neki skromni prostor za druženja i ekipu. No, kako sam marljivo radio i stvarao slike u svojoj glavi, tako sam stigao uraditi i više od planiranoga. Ideje su se jednostavno nizale jedna za drugom, a moj elan za uređivanjem bivao je sve veći i sada sam ponosan na konačni izgled“, napominje mladić iz Širokog Brijega koji je već krenuo i s uređivanjem eksterijera svoje konobe.

Foto: Bljesak.info / Od nadstrešnice nastala konoba, dok se gradilo

Iako je konobu počeo izrađivati sredinom veljače, najčešće vikendom ili nakon poslovnih obveza, Darijo je Barać većinu poslova ipak odradio u jeku pandemije koronavirusa i zato je svoju konobu „počastio“ imenom COVID-19.

Foto: Bljesak.info / Od nadstrešnice nastala konoba

„Kako su nam naši stožeri gotovo sve zabranili, nisam imao izbora nego samo raditi, jer inače duže mogu pod vodom nego u kući. Zato smatram kako je COVID-19 idealan naziv za konobu, a i uvijek će me podsjećati na ovo neobično vrijeme i učinjeni posao“, ponosno je istaknuo Darijo Barać u razgovoru za Bljesak.info i najavio prigodno otvaranje konobe kada se smiri epidemiološka situacija uz poruku – sljedeća su dva tjedna ključna (za odluku).

Kopirati
Drag cursor here to close