Toplo i vedro

Senf žuta u domu: ideje nakon kojih ovoj nijansi nećete moći reći ne

Žuta je vrlo popularna nijansa u interijerima, naročito kada je riječ o nježnim, pastelnim tonovima ili primjerice onim upečatljivijima, koji podsjećaju na senf.
Lifestyle / Flash | 20. 09. 2020. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije četiri godine proglašena je bojom godine, no njezina popularnost u interijeru ne jenjava. Ovo je jedna od onih nijansi žute koja je vjerojatno najveća konkurencija omiljenoj ružičastoj. Pogledajte kako ju možete ukomponirati u svoja četiri zida!

Foto: The Nordroom / Prije četiri godine proglašena je bojom godine

Žuta je vrlo popularna nijansa u interijerima, piše ndizajn,naročito kada je riječ o nježnim, pastelnim tonovima ili primjerice onim upečatljivijima, koji podsjećaju na senf. Mnoge će ova intenzivna, no tako topla, dinamična i profinjena nijansa žute podsjećati i na poznati indijski začin, kurkumu.

Foto: The Nordroom / Možete ju ukomponirati u svoja četiri zida

Pantone je upravo ovakvu žutu, pod nazivom Spicy Mustard, 2016. proglasio bojom godine, no njezino vrijeme ne jenjava. Došle su tamne nijanse plave i zelene, coral narančasta i prljavo ružičasta, međutim, senf žuta i dalje se drži pri vrhu ljestvice naj-boja.

Foto: The Nordroom / Senf žuta je pri vrhu ljestvice naj-boja

Od namještaja do zidnih boja i dekoracija i u to u svim prostorijama doma, doista je puno načina kako da uljepšate interijer ovom prekrasnom nijansom. Nudimo vam nekoliko sjajnih ideja!

Foto: The Nordroom / Senf žuta za mnoge je asocijacija na jesen

Jesenski dekor

Senf žuta za mnoge je asocijacija na jesen, budući da niz plodova jeseni ima upravo ovakvu nijansu. Ona je pravi saveznik u unošenju jesenskog dekora u dom, stoga, unesite je u detaljima ili pak manjim komadima namještaja.

Foto: The Nordroom / Senf žuta je idealan dodatak.

Više sunca i topline

U prostorima u kojima nedostaje svjetlosti ili pak živosti, senf žuta je idealan dodatak. Makar se nalazila i na sitnicama, ova nijansa unijet će sunce i toplinu u prostor.

Foto: The Nordroom / Ova nijansa unijet će sunce i toplinu u prostor

Akcentni zid

Razmišljate li o tome kako urediti akcentni zid u spavaćoj sobi ili dnevnom boravku, razmislite obavezno o senf žutoj. Ona će naglasiti taj dio prostorije i plijeniti pažnju, a detalji koji ćete stavljati na nju sjajno će se isticati.

Foto: The Nordroom / Puno je načina kako da uljepšate interijer ovom nijansom

Za električne interijere

Sofe i naslonjači u senf žutoj su naročito privlačni u interijeru, a na primjeru boravka ispod možete vidjeti kako spojiti načelno nespojivo. Senf žuta i blijedo ružičasta doista nisu u teoriji neka poželjna kombinacija, no ovdje itekako dobro funkcioniraju.

Foto: The Nordroom / Žuta će se u kuhinji savršeno snaći

Kuhinja

Žuta kuhinja baš nije opcija za koju bi se mnogi odlučili, no kada se radi o senf žutoj, tu bi se našao dobar broj pristaša. Osim što podsjeća za začine i kuhanje, ova boja je ugodna oku i donosi toplinu, stoga će se u kuhinji savršeno snaći.

Foto: The Nordroom / Ova boja je ugodna oku i donosi toplinu,

Neodoljivi detalji

Iako je vrlo upečatljiva i intenzivna, senf žuta savršeno funkcionira i u šarenilu. Ne smetaju joj druge intenzivne ili pak tamne boje i različiti uzorci.

Foto: The Nordroom / Senf žuta savršeno funkcionira i u šarenilu.

Naročito ako je riječ o detaljima, gdje šarenilo sjajno izgleda.

Kopirati
Drag cursor here to close