Posvetite pažnju

Savjeti kako se zimi boriti protiv suhe kože

Inače, tijekom svakog godišnjeg razdoblja, trebali biste prilagođavati svoju rutinu njege kože. Kako je ljeti koža više masnija i koristit ćete lagane kreme ili fluide, tako zimi trebate koristit bogate kreme koje će dubinski hidratizirati vašu kožu.
Lifestyle / Flash | 10. 01. 2024. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jeste li primijetili kako vaša koža reagira na sezonske promjene vremena? Hladni zrak, unutarnje grijanje, manjak vlažnosti, hladni vjetar i drugi faktori uvelike utječu na stanje kože. Tijekom zime, koža gubi hidrataciju, sjaj i blistavost, postaje gruba, pojavljuje se osjećaj iritiranosti poput svrbež ili lagano peckanje, a nerijetko je jedan od znakova i pojavljivanje crvenila na koži lica.

No, to se ne odnosi samo na kožu lica, već i na ostatak kože tijela, ali danas ćemo vam dati nekoliko savjeta kako učiniti vašu kožu lica blistavom, sjajnom i dubinski hidratiziranom tijekom zimskog perioda.

Hidratizirajte kožu

Inače, tijekom svakog godišnjeg razdoblja, trebali biste prilagođavati svoju rutinu njege kože. Kako je ljeti koža više masnija i koristit ćete lagane kreme ili fluide, tako zimi trebate koristit bogate kreme koje će dubinski hidratizirati vašu kožu. Ovisno o potrebama vaše kože, dobro je uključiti i serume za hidrataciju ili protiv crvenila, ako vam odgovaraju ulja, slobodno ih također uključite u svakodnevnu rutinu.

U ovom periodu je isto tako važnije no ikada koristiti hidratizirajuće maske za lice, barem dva do tri puta tjedno, prenosi She.hr

Nanosite svakodnevno SPF

Znamo da ste toliko puta čuli i pročitali da SPF trebate nanositi svakodnevno, 365 dana u godini, jer i zimi sunce utječe na kožu iako vam se možda ne čini da je jako kao ljeti. No, ovog koraka u skincare rutini tijekom zime ne pridržava se mnogo ljudi.

Naime, Američka akademija dermatološkog udruženja preporučuje korištenje SPF 30 tijekom zime te naglašava da i u ovom dobu godine UV zrake mogu naštetiti koži.

Koristite noćne tretmane

Noćni tretmani, odnosno noćne kreme ili noćne maske, odlične su za prevenciju suhe kože i dubinsku hidrataciju. Ako nikada niste koristili ovakve proizvode za njegu lica, znajte da su oni teže teksture od dnevnih krema stoga će im trebati duže da upiju u kožu.

Nanošenjem ovakvih tretmana preko noći, koža ima dovoljno vremena kako bi apsorbirala sve potrebne sastojke kako bi se koža dubinski nahranila i vratila svoju blistavost.

Budite oprezni pri korištenja pilinga za lice

Pilinzi za lice uklanjaju mrtve stanice kože i prljavštinu s lica što ostavlja kožu lica čistom, zaglađenom i sjajnom. Također pomažu da se ostali proizvodi bolje apsorbiraju u kožu. No, ako je koža trenutno suha, ispucala i osjećate neugodan osjećaj iritacije ili zatezanja, nemojte pretjerivati s pilinzima jer mogu dodatno oštetiti kožu.

Ovaj period u godini je najbolji da se više posvetite svojoj koži, ne samo u udobnosti vlastitog doma, već i kod beauty stručnjaka i kozmetičara koji će vam napraviti tretmane koji u potpunosti odgovaraju vašoj koži i pripremiti je za nadolazeće tople dane.

Isto tako, zima je sjajan period u godini kada možete raditi i invazivnije tretmane jer sunce nije jako kao ljeti, poput microneedlinga, ako se želite riješiti ožiljaka od akni, pigmentacija, potaknuti prirodnu proizvodnju kolagena ili jednostavno osvježiti vašu kožu.

Kopirati
Drag cursor here to close