144 dana

Retrogradni Saturn: Stiže nam vrijeme naplate dugova

Nemojte biti iznenađeni ukoliko osjetite umor ovih dana, a bez racionalnog objašnjenja za isti. Jer Saturn u svojoj simbolici predstavlja i kamen, težak kamen na plećima.
Lifestyle / Flash | 03. 08. 2022. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sunce je u tranzitu kroz znak Blizanaca u kojemu se razvija racionalni um i spoznaje svijest dualnosti, ali i shvaća da fizički, smrtni dio nas nije odvojen od onog besmrtnog… U tim spoznajama mogao bi nam biti od pomoći i veliki Učitelj/Mučitelj, planeta vremena i Karme Saturn koji je u retrogradnom hodu od 144 dana, piše Atma.

Gospodar vremena je ovih dana je stacioniran stoga mnogi imaju osjećaj da im sve u životu stoji. Situacije, događaji, i oni sami. Mnogi su to površno pripisali u posljednje vrijeme dežurnom krivcu za sve, retrogradnom Merkuru koji je također bio stacioniran, ali za kretanje naprijed. No, ipak je Saturn Gospodar vremena, o čemu govore i njegova tri prstena koja predstavljaju prošlost, sadašnjost i budućnost, a s njegovim kretanjem unatrag lagano kreću revidiranja i vraćanja na situacije, događaje i ljude iz prošlosti, bliže, davne i daleke….. Nemojte biti iznenađeni ukoliko osjetite umor ovih dana, a bez racionalnog objašnjenja za isti. Jer Saturn u svojoj simbolici predstavlja i kamen, težak kamen na plećima.

Oni kojima je bliska Karmička astrologija, znaju da je Saturn ostarjeli Mars. Odnosno Mars kao planet akcije, pokretačke energije, impulzivnosti, seksualnosti i primarnih nagona, goni nas na akciju i djelovanje te ovisno o djelima u prošloj inkarnaciji, u ovoj ubiremo nagrade ili kazne, a Saturn je taj koji ih dijeli. Zato ga i zovu Gospodarom Karme.

U kojem znaku je boravio Mars u prošlosti, sada je tu pozicioniran Saturn, a kuća u kojoj je govori u kojoj oblasti života jesmo ili nismo bili na nivou zadatka. Svojom simbolikom Saturn boja to polje, uz aspekte koje gradi s ostalim planetima. Saturn je najudaljeniji planet od Sunca vidljiv golim okom, a u energetskoj astrologiji vladar je sedme čakre i zovu ga još Čuvarom praga jer on je brana, granica između nas sada i naših sjećanja otprije.

Svi trebaju naučiti

Kako god, Saturn svojim kretanjem unatrag kroz kuću u kojoj boravi u tranzitu, provjerava jesmo li savladali zadatke u simbolici te kuće (segmenta života) kao i planeta koje aspektira, jesmo li završili ono što smo započeli i jesmo li pokazali zrelost, odgovornost i marljivost.
Ovisno o tome kako smo djelovali tijekom njegovog direktnog hoda, sada ćemo ili ponavljati zadatke ili postavljati nove temelje! Ukoliko smo ostali dužni (po bilo kojem pitanju), sada dolazi vrijeme naplate dugova, što možemo doživjeti kao ograničenja i teškoće, iako je to samo rezultat ranijeg (ne)djelovanja.

Iz retrogradnog Saturnovog hoda svi bi trebali naučiti, ili se samo podsjetiti da na vrijeme preuzimamo odgovornost i redovno ispunjavamo svoje obveze. Ma kojeg tipa bile. Također, u svakom odnosu kojega imamo, bitno je poduzeti sve da svi sudionici odnosa budu zadovoljni! Jer ako nekoga ili nešto samo tako odbacimo, automatski pravimo dug prema Saturnu, koji dolazi na naplatu, prije ili kasnije.

Do 23.10., kada Saturn opet kreće direktnim hodom, imamo sasvim dovoljno vremena osvijestiti i prihvatiti činjenicu kako situacije i teškoće koje dulje vrijeme guramo pod tepih, dolaze na naplatu. I idealno je vrijeme da pripazimo i poradimo na odnosima sa starijima, ali i sa svima onima za koje smatramo da im ne cvjetaju ruže u materijalnoj sferi života ili po zdravstvenom pitanju. Nađimo vremena, tople riječi ali i konkretne pomoći za njih. I u prometu treba povesti računa i dodatno uključiti oprez, naročito vozači velikih vozila (kamioni, šleperi, autobusi, vlakovi).

I nikada ne zaboravite da Saturn, bio u retrogradnom ili direktnom hodu, ima samo jednu misiju za nas, a ta je da se kroz odgovornost, ustrajnost i pravednost u relacijama s drugima popnemo na sam Vrh neba vlastitog horoskopa! Pogled s visoka je predivan, a Saturn to najbolje zna jer ipak je on taj koji vlada prirodnom 10. kućom, Vrhom neba ili mjestom kroz koje nas sam Bog vidi i gleda.

Obzirom na puno upita o tranzitu Saturna kroz naše kuće u horoskopu, pripremila sam vam kratki i grubi opis, nadam se da će vam biti od pomoći da bolje razumijete u kojem ste ciklusu i fazi života što se tiče Saturna.

Simbolika tranzita Saturna kroz kuće našeg horoskopa

1. KUĆA

Ukoliko nam Saturn prolazi 1. kućom, postajemo ozbiljniji i posvećeniji svemu što radimo, stječemo odgovornost i sazrijevamo. Ovisno o natalnom Saturnu (iz kojih kuća dolazi i koje aspekte radi), neki mogu osjetiti prepreke, ograničenja, a nekada i bolesti. Ovo je prirodan period za mršavljenje jer Saturn traži poštovanje rutine i prirodnih ciklusa pa treba povesti računa o urednoj (i posnoj) prehrani i poštovati prirodni ritam spavanja. U ovom dvoipo godišnjem periodu (ovisno o veličini kuće može biti kraći ili dulji), odgovornost dolazi na vrh ljestvice prioriteta pa tako ukoliko natalno vlada 4. kućom može donijeti odgovornost i brigu spram starijeg člana obitelji, a ako je u natalu vladar 10. kuće, tada donosi odgovorniji posao ili nove temelje na poslovnom planu koji će biti podržani u vremenu.

2. KUĆA

Saturn u tranzitu kroz 2. kuću može nas suočiti s nedostatkom osjećaja vlastite vrijednosti i nedostatkom samopouzdanja. Na tako niskoj vibraciji u tom periodu možemo privući nedostatak novca i zaduživanja, ali ukoliko je Saturn dobro postavljen u horoskopu napose sa serijom 2/8 tada možemo biti u prilici dobiti dugoročni kredit ili doći do novca preko starijih ili štednjom.

3. KUĆA

U periodu Saturnovog tranzita kroz 3. kuću horoskopa, možemo imati poteškoća u učenju, biti skloni pesimizmu ili donijeti pogrešnu odluku koja bi kasnije mogla imati utjecaja i na samu sudbinu. Može doći do opasnosti u prometu kao i do problema s rodbinom ili susjedima. Naravno samo ukoliko je Saturn u natalu loše postavljen sa serijom 3, u suprotnom ovaj tranzit donosi potpisivanje važnog ugovora i donošenje važnih i ispravnih odluka.

4. KUĆA

Kada Saturn tranzitira 4. kućom našega horoskopa često u tom periodu atmosfera u domu i obitelji nije poticajna niti topla. Također može doći i do bolesti nekoga od ukućana ili jedan od roditelja može prolaziti kroz tešku životnu fazu. Moguće je i da nam stambeni prostor postaje neodgovarajući. Ali, unatoč tome nije uputno prodavati nekretninu u tom periodu niti uzimati stambeni kredit jer postoji tendencija poteškoća u vraćanju istog. Ukoliko je natalni Saturn povoljno povezan s našom serijom 4 i Jupiterom tada imamo opciju prodati nekretninu po zadovoljavajućoj cijeni, ali na rate.

5. KUĆA

Ukoliko natalni Saturn ne podržava našu seriju 5, tada tranzit Saturna kroz ovo polje horoskopa može donijeti prekid veze koja nas je neko vrijeme umarala, a mi mislimo da možemo bolje, a neki drugi bi se mogli osjećati usamljeno i ne biti u mogućnosti ući u bilo kakvu vezu. Ukoliko Saturn natalno podržava našu seriju 5., tada može doći do obnavljanja neke stare ljubavi i obnavljanja veze s nekim iz prošlosti. Majkama ovaj tranzit može donijeti povećanu brigu oko djece, a trudnicama zamornu trudnoću ili održavanje trudnoće.

6. KUĆA

U vrijeme Saturnovog prolaska našom 6. kućom često doživljavamo zahtjevne situacije i teškoće na poslu i s kolegama, a neki dobiju i otkaz (ili ga sami daju zbog opterećujuće atmosfere). Također, ovo je period kada nekima mogu okinuti kronične zdravstvene tegobe pa je neophodno obratiti pažnju na zdravlje i voditi zdrav svakodnevni život. Mogući su i kvarovi u domaćinstvu i nije dobar period za kupnju tj. nabavku kućnog ljubimca (jer moglo bi se kroz vrijeme pokazati da je krhkog zdravlja).

7. KUĆA

Tranzitirajući ovim segmentom našega života Saturn provjerava kvalitetu naših odnosa (napose partnerskih) pa ukoliko nije zadovoljan zatečenim stanjem, ukoliko je zatekao nedostatak samopoštovanja i loš odnos, tada će završiti taj odnos kada mi već nismo imali snage za to. S druge strane, ukoliko je osoba već dulje vrijeme sama i usamljena, tada može donijeti i karmički odnos u život, a veze i brakovi zasnovani na vjernosti, pažnji i poštovanju mogu biti dodatno učvršćeni. Saturnov tranzit kroz 7. kuću može donijeti i sudski poziv, tužbu ili presudu. Ovisi o natalnoj postavci Saturna i njegovom odnosu prema seriji 7, hoćemo li sudskim putem naplatiti ili platiti neki dug.

8. KUĆA

Kada nam Saturn tranzitira 8. kućom obično dolazi do problema s novcem drugih ljudi od kojih očekujemo novac, bila u pitanju alimentacija, stipendija, novac od osiguranja ili nam partner ima poteškoća s novcem. Upitno je i nasljedstvo koje očekujemo ili se ostavinska rasprava može oduljiti u nedogled. Period nije povoljan za uzimanje kredita, a moguć je i odlazak nekog starijeg. a nama dragog…

9. KUĆA

Ukoliko nam natalno Saturn ugrožava seriju 9, kada je u tranzitu kroz našu 9. kuću može donijeti probleme sa zakonom, probleme s odlaskom u inozemstvo ili ukoliko smo tamo, skratit će nam boravak ili donijeti poteškoće. Također donosi težak period na studijima, možda pad godine, a ukoliko je natalna 9. podržana Saturnom, tada donosi ozbiljniji i organiziraniji pristup studiranju kao i položen diplomski ispit. Dok je u tranzitu kroz 9. kuću, mi postajemo skloniji dogmama ili tradicionalnim stavovima.

10. KUĆA

Ukoliko nam je 10. kuća natalno podržana od strane Saturna, tada njegov tranzit ovim poljem donosi ozbiljniju društvenu poziciju i bolji status. Ukoliko je serija 10 u problemu sa Saturnom, tada je moguće dobivanje otkaza, pad s položaja, problemi s nadređenima ili problem nekom od roditelja. Ukoliko je i Jupiter prozvan, tada i zatvor ulazi u opciju. Osjeća se nesigurnost i bespomoćnost.

11. KUĆA

Saturnov tranzit kroz 11. kuću može donijeti prekide prijateljstava, izjalovljenje planova, probleme s mirovinskim i socijalnim službama, napuštanje stranke ili udruženja. Ali ukoliko je natalno Saturn ok sa serijom 11, tada u život može ući stariji partner ili nam se smiješi kakva liderska pozicija u nekakvom društvu ili udruženju.

12. KUĆA

Prolazak Saturna kroz 12. kuću našeg horoskopa može biti naporan i težak u psihološkom smislu jer Saturn poput 12. kuće traži mir i tišinu, neki vid izolacije. Ovisno o natalnom horoskopu, neki od nas tada završe u bolnici, neki drugi u zatvoru, a većina ostalih u miru, posvećenom radu i tišini preispituje vlastite vrijednosti ili se suočava s potisnutim problemima. Kako je 12. kuća posljednja kuća u našem zodijačkom krugu, isto tako predstavlja i završetak cca tridesetogodišnjeg ciklusa u našem životu i početak novog prelaskom Saturna u 1. polje horoskopa.

Kopirati
Drag cursor here to close