Prijave

Red Bull - Wings For Life humanitarna utrka u Mostaru

Iz organizacijskog tima su poručili da je za prvih 100 prijavljenih studenata besplatno sudjelovanje, odnosno da će za njih Sveučilište u Mostaru uplatiti startnine.
Lifestyle / Flash | 17. 04. 2023. u 17:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utrka Wings for Life World Run održat će se 7. svibnja 2023. godine u 13 sati u Mostaru na prostoru kampusa Sveučilišta u Mostaru. Ovaj globalni dobrotvorni događaj organizira Sveučilište u Mostaru i Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru u suradnji s Red Bull-om.

Iz organizacijskog tima su poručili da je za prvih 100 prijavljenih studenata besplatno sudjelovanje, odnosno da će za njih Sveučilište u Mostaru uplatiti startnine.

Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti putem LINKA.

''Zajedno trčimo za one koji ne mogu'', poručuju organizatori.

Za sve ostale mjesto gdje uplaćujete startninu i priključujete se timu ''Mostar'' nalazi se na ovom LINKU.

Startnina iznosi 20,00 KM (10,00€), a iznos od 100% donacija i startnina odlazi na istraživanja i pomoći će u pronalasku lijeka za ozljede leđne moždine.

Tisuće kilometara i jedan cilj

Jedan dan i tisuće ljudi. Tisuće kilometara i jedan cilj – malim doprinosom učiniti svijet boljim. U isto vrijeme svijet će ponovno ujediniti svoja nasmijana lica i krenuti u utrku koja na jedan dan ujedini sve različitosti, izbriše prostorne granice i ujedini vremenske zone u jedan zajednički trenutak.
 
Utrku započinješ u isto vrijeme s tisućama sudionika diljem svijeta. Trčat ćeš koliko možeš dok te ne prestigne presretačko vozilo. To radiš za plemeniti cilj. Iznos od 100% donacija i startnina odlazi na istraživanja i pomoći će u pronalasku lijeka za ozljede leđne moždine.
Bilo da je dan ili noć, sjajno sunčano ili kišno vrijeme na vašoj lokaciji – trčite/bježite ciljnoj liniji zajedno s cijelim svijetom i dijelite nevjerojatan doživljaj.
Video: Wings for Life World Run
 
Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru, Sveučilište u Mostaru i Red Bull ovim putem pozivaju sve studente, profesore i ostale zainteresirane da se prijave na Wings for Life World Run.
Stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je zakladi Wings for Life pa je glavni cilj utrke skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka.
 

Informacije o utrci

Slika staze će biti označena i objavljena naknadno, napominju organizatori.

Početna zona trkača mjesto je okupljanja, preuzimanja početnih paketa, ali i brojnih drugih aktivnosti koje će biti dostupne trkačima. Natjecateljima će biti dostupna zona s hranom i pićem te garderoba. Detaljna karta početne zone i karta utrke bit će dostupna online prije utrke.

Natjecatelji u kolicima i trkači u utrci sudjeluju zajedno. Zbog sigurnosnih razloga dopuštena su isključivo klasična invalidska kolica. Druge vrste invalidskih kolica poput kolica za utrke ili kolica na ručni pogon nisu dopuštena.

U utrci sudjeluju isključivo invalidska kolica za svakodnevnu uporabu, prema sljedećem opisu: kolica koja se pokreću manualno tako da se korisnik odguruje rukama. Kolica moraju imati dva velika stražnja kotača (20”-26”), dva mala prednja kotača (3”-7”), dva obruča za odguravanje i dvije kočnice. Mogu biti sklopiva ili nesklopiva kolica. Težina kolica mora biti između 7 i 25 kg i natjecatelj mora sjediti u uspravnom položaju (pod kutom od 90 stupnjeva). Izričito se preporučuje da tetraplegičari koriste kotačiće protiv prevrtanja (antitipper). Nagib zadnjih kotača mora biti između 0°- 8°.

Minimalna dob za sudjelovanje je 18 godina, a svoj startni broj ćete dobiti na e-mail.

Studenti sudionici će nekoliko dana prije utrke zaprimiti svoj startni broj u uredu Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Na lokaciji će biti označeni prostori za garderobu. Svaki trkač ima pravo ostaviti jedan komad prtljage, i to isključivo u vrećici u kojoj će dobiti startni paket. Zbog velikog broja trkača, neće se prihvaćati ruksaci ni torbe, već isključivo vrećica s osobnim stvarima.

Također, na lokaciji će biti prisutno medicinsko osoblje, a okrijepna stanica će se nalaziti na polovini staze te će biti označena. Sudionicima utrke na raspolaganju će biti voda, Red Bull Energy Drink i voće.

Svaki sudionik završava utrku nakon što ga na službenoj aplikaciji prestigne virtualno presretačko vozilo.

''Radujemo se Vašim prijavama i jedva čekamo druženje! Trčimo zajedno za one koji ne mogu'', poručuju organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close