27. kolovoza

Red Bull Cliff Diving ovog ljeta ponovo stiže u Mostar

Datum novog sportskog spektakla na Starom mostu je 27. kolovoza, a grad na Neretvi će biti peta od osam stanica Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2022.
Lifestyle / Flash | 10. 03. 2022. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je stekao status istinskog „klasika“ Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva, karakterističnog po vatrenoj publici koja odlično poznaje skokove te prelijepom mostu s UNESCO-ove liste Svjetske kulturne baštine.

Nadmetanje najboljih svjetskih visinskih skakača i skakačica na Starom mostu u prethodnih šest sezona uvijek je donosilo istinski spektakl, a u gradu je u danima održavanja takmičenja vladala posebna atmosfera. Nema razloga da tako ne bude i tokom ovog dolaska svjetske cliff diving elite u Mostar.

Ovogodišnje, 13. po redu izdanje prvenstva imat će osam stanica širom svijeta od lipnja do listopada. Sedam je već poznato, dok će lokacija završnog natjecanja biti objavljena naknadno. Dvije lokacije (u Parizu i Oslu) prvi put su u kalendaru, a također prvi put u jednoj sezoni domaćini natjecanja bit će čak tri prijestolnice (Pariz, Kopenhagen i Oslo).

Na samom otvaranju sezone, prvenstvo se nakon devet godina vraća do istočne obale SAD-a u Boston, a zatim slijede spomenuti Pariz, Kopenhagen i Oslo.

Video: 2022 Season Calendar 

Peta stanica najbolje svjetske skakače i skakačice po sedmi put dovodi u Bosnu i Hercegovinu, gdje će 27. kolovoza na Starom mostu vatrenoj mostarskoj publici demonstrirati svoje umijeće.

Poslije Mostara slijede Sisikon u Švicarskoj, Polignano a Mare u Italiji te završno takmičenje na još uvijek nepoznatoj lokaciji.

Po osam skakača i skakačica iz stalne postave prvenstva nastupit će na svim natjecanjima, a na svakoj od stanica njima će se pridružiti i do četiri natjecatelja odnosno natjecateljske s pozivnicom.

Titule prvake brane Rhiannan Iffland i Gary Hunt. Australka već dvije sezone ne zna poraz, a Hunt je vlasnik nevjerojatnih devet naslova Red Bull Cliff Diving prvaka. Britanac od prošle godine nastupa pod francuskom zastavom.

Veliku konkurenciju imat će u novoj generaciji skakača i skakačica, koja je u međuvremenu stasala i spremna je da dalje pomjera granice cliff divinga, sporta u kojem natjuecatelji skaču s visine od 21 (žene) odnosno 27 metara (muškarci), dostižući pritom brzine veće od 85 km/h.

Sve informacije i vijesti dostupne su na www.redbull.ba i www.redbullcliffdiving.com

Kopirati
Drag cursor here to close