Oprez!

Radite li i vi ove greške kod farbanja kose kod kuće?

Farbanje kose kod kuće je odličan način da uštedite novac a pri tome izgledate lijepo.
Lifestyle / Flash | 19. 02. 2024. u 13:27 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

No, prilikom ovog procesa, važno je izbjeći neke greške koje većina žena radi kod farbanja kose kod kuće. Ako se pitate u čemu griješite i što možete napraviti bolje, nastavite čitati. 

1. Nepravilna priprema

Kaže se da je priprema pola posla te ako je ona dobra, možete očekivati dobar rezultat. Potrebno je pročitati upute na pakiranju proizvođača boje za kosu te ih slijediti.

Ako budete radili na svoj način, može doći do problema tijekom farbanja te postoji šansa da vam rezultat bude loš. 

2. Nedovoljno vremena za razvoj boje 

Često puta mislimo da je prošlo dovoljno vremena za razvoj boje, te kosu operemo prije vremena. Rezultat ovakvog načina farbanja kose može dovesti do neujednačene boje s kojom niste zadovoljni.

Umjesto da pretpostavljate koliko vam je vremena dovoljno za razvoj boje, slijedite preporuku proizvođača jer jedino tako možete postići željeni učinak. 

3. Nepravilno nanošenje boje 

Kod farbanja kose kući, često se služimo dotrajalim četkicama i aplikatorima zbog kojih možemo upropastiti krajnji rezultat.

Bez obzira koliko je kvalitetan proizvod koji nanosite na kosu, morate paziti i na četkice kojim ga nanosite. Uz kvalitetne četkice, dobre aplikatore te zaštitu od boje, moći ćete uživati bez brige da će nešto poći po krivu. 

4. Preskačete dijelove kose

Jedna od najčešćih grešaka farbanja kose kod kuće je preskakanja dijelova kose. Bitno je boju za kosu nanijeti na čistu i počešljanu kosu, te pažljivo odvajati svaki pramen.

Tek kad ste na svaki pramen nanijeli dovoljno boje, možete prijeći na sljedeći, sve dok ne završite proces. Svaki drugi način farbanja kose nije profesionalan i neće donijeti dobre rezultate. 

5. Želite tamnu nijansu zamijeniti svijetlom 

Ako ste ikad probali iz tamne nijanse prijeći u svijetlu, i to sve u kućnoj radinosti, vjerojatno znate zašto to ne bi trebali ponoviti. Ako smatrate da iz primjerice, crne boje možete u samo jednom farbanju postati platinasta plavuša, varate se.

Postići ćete samo drugu boju korijena dok će ostatak kose ostati taman te sveukupan rezultat neće biti dobar. Umjesto eksperimentiranja kod kuće, za ovaj pothvat se radije prepustite u ruke stručnjaka koji će vam pomoći da dođete do željene boje uz minimalna oštećenja.

6. Ne njegujete kosu nakon farbanja 

Mnoge žene prave grešku te nakon farbanja ne njeguju kosu na pravi način. To može rezultirati suhom i oštećenom kosom na kojoj nijedna boja ne izgleda dobro.

Nakon bojenja kose bi trebali koristiti kvalitetne proizvode za njegu obojene kose koji će je hidratizirati i zaštititi. Ako vam ovo postane rutina nakon svakog farbanja, nema razloga da vam kosa ne izgleda lijepo, sjajno i njegovano. 

Zaključak

Farbanje kose kod kuće može biti dobar način da uštedite novac i ujedno se zabavite, no potrebno je slijediti određena pravila kako bi proces bio uspješan. Nadamo se da će vam naši savjeti pomoći da idući put imate boju koju želite te da ćete uživati u svakom trenutku vaše male rutine!

Kopirati
Drag cursor here to close