Savjeti

Pripremite kožu za vruće dane

Bez obzira na pravilnu svakodnevnu njegu, posjet kozmetičkom salonu važan je dio njege i pripreme kože za ljeto.
Lifestyle / Flash | 05. 06. 2023. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dolaskom toplijih dana poželjno je prilagoditi njegu i pripremiti kožu lica i tijela za drugačije uvjete nego što smo imali u zimskim mjesecima. Kako odbacujemo toplu odjeću, tako i koži treba omogućiti pravilno disanje i funkcioniranje. Donosimo vam pet koraka koji će vašu kožu učiniti blistavom:

1. Čišćenje kože

Kožu treba čistiti svakodnevno, ujutro i navečer, blagim sredstvima koja ne narušavaju prirodni pH.

2. Eksfolijacija ili piling kože

To je postupak uklanjanja mrtvih stanica s površine kože. Naša koža dnevno proizvodi više od 300 milijardi stanica i isto tolik,o i još više, odumire svaki dan. No to ne znači da se piling treba raditi baš svaki dan. Ovisno o tipu i stanju kože, dovoljno je jednom tjedno odraditi blagi piling. S pilingom ne treba pretjerivati jer može dovesti do isušivanja i pretjerane osjetljivosti kože. U kozmetičkom salonu vaša kozmetičarka će prilikom svakog tretmana čišćenja lica napraviti piling prilagođen vašoj koži. To može biti mehanički, enzimatski ili kemijski piling. Jači kemijski pilinzi su izuzetno korisni, no njihovo izvođenje preporučuje se u jesenskim i zimskim periodima i treba ih izvoditi stručna osoba, piše Ordinacija.hr.

3. Toniziranje kože

Nemojte ga preskakati u svakodnevnoj njezi. Tonik je važan u otklanjanju ostataka sredstva za čišćenje lica, uravnotežava pH kože, sužava proširene pore i osvježava kožu.

4. Hidratizacija

Tijekom ljetnih mjeseci koža lako postane dehidrirana, bilo zato što je izlažete suncu ili boravite u klimatiziranom prostoru. Možda vam krema koju ste koristili tijekom zimskih mjeseci neće biti odgovarajuća, zamijenite je laganijom formulom i obavezno dodajte serum za dodatnu hidrataciju. Dobar izbor je hijaluronski serum.

5. Zaštita

Bez sunca nema života, no sunce je ujedno i najveći krivac za starenje kože, hiperpigmentaciju, oštećenje kože i maligne promjene na koži. Kreme s visokim zaštitnim faktorom obavezne su tijekom ljetnih mjeseci, a poželjne tijekom cijele godine. Nanose se ujutro i po potrebi nekoliko puta dnevno.

Čišćenje lica u kozmetičkom salonu

Bez obzira na pravilnu svakodnevnu njegu, posjet kozmetičkom salonu isto je važan dio njege i pripreme kože za ljeto. Kozmetičarka će odrediti tip i stanje vaše kože, preporučiti odgovarajuće proizvode za njegu i zaštitu kože kod kuće te odabrati najbolji tretman za vašu kožu u salonu. Je li svima potrebno dubinsko čišćenje kože i posjet kozmetičaru? Ne, možda ste jedan od sretnika koji ima savršenu kožu i bez redovitih posjeta kozmetičkom salonu. No posjet salonu ima i puno benefita. Ako se borite s aknama, masnom kožom, začepljenim porama, hiperpigmentacijama ili presuhom kožom, dehidriranom, možda niste ni svjesni početka rosacee ili dermatitisa ili želite više i bolje za vašu kožu, usporiti proces starenja, imati čistu, blistavu i njegovanu put, zakažite svoj posjet kozmetičkom salonu.

Kako izgleda tretman čišćenja lica u salonu?

Najprije se odrađuju konzultacije. U razgovoru s kozmetičarom opisat ćete svakodnevnu njegu lica, proizvode koje koristite, navesti zdravstveno stanje zbog mogućih kontraindikacija prilikom samog tretmana, nepravilnosti koje vam smetaju na licu i vaše želje, što biste htjeli poboljšati. Nakon razgovora kozmetičar će odrediti tip i stanje kože i predložiti odgovarajući tretman. Ako je to tretman čišćenja lica, slijedi površinsko čišćenje odgovarajućim mlijekom, pjenom ili gelom, piling te omekšavanje kože vodenom parom ili specijalnom maskom za omekšavanje kože. Nakon toga slijedi mehaničko čišćenje lica. Vodenom parom koža se omekšava i čini podatnom za lakše uklanjanje sebuma iz začepljenih pora. Također se uklanjaju i milije koje su u biti zarobljeni keratin u slojevima kože.

Nakon detaljnog čišćenja slijedi dezinfekcija kože i nanošenje aktivnih seruma. Masaža lica je najljepši dio svakog tretmana lica jer, osim što je izuzetno ugodna, poboljšava cirkulaciju, reducira stres, pokreće limfu, reducira podbuhli i otečeni izgled kože, prevenira stvaranje bora i vitalizira kožu. Nakon ugodne masaže lica vrata i dekoltea slijedi odgovarajuća maska koja može biti u obliku kreme ili peel of, sheet maske – one su vrlo popularne jer su natopljene velikom količinom aktivnih sastojaka koji lako prodiru u kožu. Maska je kruna svakog tretmana, ona će kožu smiriti, suziti pore, zategnuti i dati koži blistav i svjež izgled. Nakon što je maska odstajala približno 20 minuta na koži, lice se tonira, nanosi odgovarajući serum, ovlaživač, dnevna krema i krema sa zaštitnim faktorom.

Tretman lica može se nadopuniti i dodatnim uslugama kao što su ultrazvuk, LED terapija ili terapija svjetlom koja se koristi ovisno o spektru – crveno svjetlo stimulira proizvodnju kolagena, plavo svjetlo uništava bakterije koje su odgovorne za nastanak akni, žuto se upotrebljava kod rosacee. Terapija kisikom može biti zaseban tretman, ali isto tako može biti dodatak kozmetičkom tretmanu čišćenja lica jer poboljšava cirkulaciju, penetraciju vitamina, minerala i nutrijenata i daje koži svjež izgled.

Njega kože nakon tretmana

Nakon tretmana lica u kozmetičkom salonu kozmetičarka će vam dati savjet i preporučiti proizvode za kućnu njegu kako bi vaša koža što dulje zadržala lijep i njegovan izgled. Možda su profesionalni proizvodi koje možete kupiti u kozmetičkom salonu malo skuplji, ali su češće svojim sastavom kvalitetniji i primjereniji za posebna stanja i njegu kože. I za kraj, izaberite salon kojemu ćete vjerovati i kozmetičara koji zna što je za vašu kožu najbolje.

Kopirati
Drag cursor here to close