Društveno odgovorno poslovanje

Porsche BH podržao Udruženje distrofičara KS

Mišićna distrofija prouzrokuje slabljenje svih mišića, mišića gornjih i donjih ekstremiteta, što uzrokuje najteži oblik invaliditeta.
Lifestyle / Flash | 21. 02. 2022. u 17:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društveno odgovorno poslovanje čini sastavni dio poslovne prakse kompanije Porsche BH d.o.o. i očituje se putem različitih aktivnosti kao što su podržavanje kulturnih, sportskih i humanitarnih manifestacija, zaštite čovjekove okoline i ulaganja u obrazovanje.

Ovoga puta donacija je uručena Udruženju distrofičara Kantona Sarajevo.

Udruženje distrofičara Kantona Sarajevo je nevladina, nepolitička, humana društvena organizacija, koja svojim članovima pomaže oko nabavke lijekova, nabavke i servisiranja ortopedskih pomagala (elektromotornih kolica), medicinske i profesionalne rehabilitacije, edukacije, resocijalizacije, zapošljavanja, te kulturnog i sportskog upražnjavanja.

''S obzirom na veoma tešku financijsku situaciju u cijelom Svijetu, a pogotovo u BiH, kao i to da Udruženje nema izvor samofinanciranja, najiskrenije se zahvaljujemo kompaniji PORSCHE Bosna i Hercegovina, koja je pokazala svoju humanost i društvenu odgovornost i podržala naše aktivnosti nabavke pomagala i rezervnih dijelova za servisiranje neispravnih elektromotornih kolica. Time je PORSCHE Bosna i Hercegovina postao dio ove humane aktivnosti i pomogao Udruženju prilikom ublažavanja velikih teškoća koje donosi progresivno nervno-mišićno oboljenje - DISTROFIJA, oboljenje koje predstavlja veliku tajnu za medicinu'', rekao je Almir Šahmanija, izvršni direktor Udruženja distrofičara Kantona Sarajevo.

Mišićna distrofija prouzrokuje slabljenje svih mišića, mišića gornjih i donjih ekstremiteta, što uzrokuje najteži oblik invaliditeta.

Zbog toga su oboljeli upućeni na stalnu pomoć i njegu drugog lica, a za kretanje najčešće koriste elektromotorna kolica.

''Nadamo se da će naša donacija donijeti olakšanje onim članovima Udruženja distrofičara Kantona Sarajevo koji već dugo čekaju na popravku elektromotornih kolica kako bi ponovo bili mobilni i mogli sudjelovati u uobičajenim životnim aktivnostima iz kojih su bili isključeni'', dodao je Senad Olovčić, direktor kompanije Porsche BH d.o.o.

Kopirati
Drag cursor here to close