Jedna jedina

Pogreška zbog koje se nikako ne možete riješiti trbuha

Lifestyle / Flash | 24. 12. 2015. u 19:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošli ste razne dijete, odricanja od svojih najdražih jela, slastica, počeli ste vježbati...

To je zasigurno donijelo pozitivne rezultate, ali jeste li se i vi našli u situaciji da se zapitate: kako se konačno "riješiti" tog trbuha?

Postoji velika vjerojatnost da, kao i većina ljudi koji se muče s istim problemom, radite jednu pogrešku – ne jedete dovoljno vlakana,piše Večernji.hr.

Ma koliko se trudili i odricali, prilagodili prehranu, sve može otići u vjetar zbog samo jedne pogreške, pokazali su rezultati istraživanja provedenog na Sveučilištu Massachusetts.

Tijekom jednogodišnjeg istraživanja, znanstvenici su proučavali sudionike podijeljene u dvije skupine. U jednoj su sudionici pazili na prehranu, konzumirali zdrave namirnice, reducirali količinu šećera, bavili su se tjelesnom aktivnošću.

U drugoj su sudionici u svoju prehranu samo uveli namirnice koje obiluju vlaknima – 30 grama na dan.

Nakon godinu dana rezultati su bili zapanjujući. Obje skupine imale su iste rezultate. Izgubili su gotovo isti broj neželjenih kilograma.

Ovime se pokazalo da sav napor u borbi s viškom kilograma može ovisiti o samo jednoj pogrešci, nedovoljnoj konzumaciji vlakana.

U jednom istraživanju dokazano je da se za svakih 10 grama topivih vlakana u prehrani smanjuje količina masnih naslaga za 3,7 posto.

Stoga, ako želite imati ravan trbuh, konzumirajte namirnice koje obiluju vlaknima poput graha, bobičastog voća, zobi...

Kopirati
Drag cursor here to close