Smeće, srušena stabla...

Pluća grada prestaju disati

Uz ovakve službe i neodgovorne građane pluća grada Mostara neće još dugo prodisati
Lifestyle / Flash | 08. 03. 2019. u 10:38 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pluća grada Mostara potpuno su uništena. Rekreativna trim-staza 'Trimuša' i okolne ''zelene'' površine u naselju svakog dana izgledaju sve gore.

Nevrijeme koje je pogodilo Mostar u proteklom razdoblju napravilo je velik nered, a stabla i pokidane grane već danima stoje srušene. Nisu sklonjene s puta, niti nakon najavljenih akcija čišćenja.

Također, sportska oprema na trim-stazi je u potpunosti uništena, kako zbog vandalizma tako i od 'zuba vremena', a  građani i dalje neodgovorno bacaju otpad, koji još više zagađuje ionako uništena 'mostarska pluća'.

Podsjetimo, prošle godine se najavljivala obnova trim staze na Trimuši. U gradskom Proračunu za 2018. stajala je stavka 'nabavke opreme' u vrijednosti 5.000 KM. Tada nam je potvrđeno iz Ureda gradonačelnika, da će se nabavka opreme vršiti tek nakon što se evidentiraju trenutni nedostatci na Trimuši.

Bljesak.info / Trimuša i danas čeka

"Kada se iskaže potreba, službenik gradske Uprave će izaći na teren te napraviti zabilješku što je najviše oštećeno. Nakon toga gradonačelnik će raspisati odluku o nabavci opreme", rečeno je tada za Bljesak.info iz Grada, no u međuvremenu na Trimuši se nisu dogodile nikakve pozitivne promjene.

Iako su nadležni uvjeravali javnost da komunalne službe redovito vrše održavanje tog područja, od čišćenja pa do održavanja vegetacije, njihov ''rad'' se ne vidi, dok oni malo odgovorniji građani organiziraju razne akcije čišćenja, kako bi plućima opet pomogli da prodišu.

Kopirati
Drag cursor here to close