Projekt

Plesni studio 'Flash': Treningom i plesom protiv kockanja

Poražavajuća je činjenica da prema statističkim podacima u BiH ima između 35 000 i 50 000 patoloških kockara, od čega su oko 10% do 15% žene. Problem ovisnosti o kockanju nije više samo ''muški porok''.
Lifestyle / Flash | 07. 10. 2020. u 18:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plesni studio ''Flash'' uz financijsku podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti realizira projekt ''Treningom i plesom protiv kockanja''.

Poražavajuća je činjenica da prema statističkim podacima u BiH ima između 35 000 i 50 000 patoloških kockara, od čega su oko 10% do 15% žene. Problem ovisnosti o kockanju nije više samo ''muški porok'' jer sve više žena i mladih djevojaka se odaje ovom poroku.

''Smatramo da je problem kockanja, ovisnost od kockanja, ozbiljan problem sa kojim se djeca i omladina mogu susresti u mnogim situacijama oko sebe – stoga je važno da omladina bude upoznata sa ovom tematikom – kako izbjeći i kako se ponašati ukoliko se nađu u toj situaciji'', priopćeno je iz PS 'Flash'.

Također, jedan od ciljeva projekta je uključiti i aktivirati žene starosne dobi od 30 do 60 godine u plesni/trenažni proces i rad na sebi.

Foto: PS Flash / Treningom i plesom protiv kockanja

Uključivanje žena u plesne, yoginske i terapeutske radionice dovest će do ostvarenja pozitivnih učinaka na um i tijelo, naručito jer rad u grupama djeluje terapeutski, a kroz kontinuiran rad doći će do pozitivnih rezultata, samo-zadovoljstva i pozitivnih učinaka na učesnike projekta.

Do sada su implementirane faze projekta koje obhvataju plesni/trenažni proces te edukacije o tematici, počele su radionice yoge i meditacije koje predvodi Lamia Peco (licencirani yoga učitelj), a do kraja tekuće godine bit će implementirane i psihoterapeutske radionice (grupne i individualne) sa psihologom Alenom Jaganjcem, navodi se u priopćenju za javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close