Astrologija

Ožujak je najmoćniji mjesec u godini: Donosi neke od najznačajnijih događaja u godini

Ožujak je moćan mjesec i s toliko toga što se događa, možda se osjećamo raštrkano, ali svi smo na neki način gurnuti naprijed. Bez obzira na to što mjesec donosi, čini se da smo svi vođeni da uklonimo stvari koje više nisu usklađene s nama.
Lifestyle / Flash | 24. 02. 2023. u 20:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ožujak 2023. donosi neke od najvećih i najznačajnijih kozmičkih događaja u godini, uključujući prelazak Saturna u Ribe i Plutona u Vodenjaka. Donosi i proljetni ekvinocij, što najavljuje početak astrološke nove godine. Mars također napušta svoju post-retrogradnu sjenu i izlazi iz Blizanca, završavajući ciklus s kojim radimo od kolovoza 2022. godine.

Sve ove velike monumentalne pomake koje se odvijaju u ožujku utiru put novoj evoluciji našeg putovanja duše. Oni nas uzdižu na sljedeću razinu, otvaraju nova vrata, zatvaraju stara i prebacuju nas u nova stanja - piše Atma.

Idemo naprijed

Ožujak je moćan mjesec i s toliko toga što se događa, možda se osjećamo raštrkano, ali svi smo na neki način gurnuti naprijed. Bez obzira na to što mjesec donosi, čini se da smo svi vođeni da uklonimo stvari koje više nisu usklađene s nama i da stvaramo prostor za nove.

7. ožujka događa se pun Mjesec u Djevici. Ovaj puni Mjesec dolazi na početku nevjerojatno energičnog mjeseca, nosi iscjeljujuću vibraciju, vodeći nas da tražimo eliksir koji će nam trenutno biti najkorisniji. Ovo je vrijeme kada je briga o sebi najvažnija. Što se više možemo brinuti o vlastitim potrebama, to ćemo se više kretati u skladu s ovim punim Mjesecom.

Također možemo osjetiti želju da očistimo nered, uređujemo svoje prostore i učinimo ih jačim odrazom osobe koja postajemo. Stvaranje sigurnog prostora koji potiče vašu kreativnost i produktivnost moćan je način korištenja ove energije punog Mjeseca.

7. ožujka, malo nakon pojave punog Mjeseca, Saturn prelazi u Ribe, gdje će ostati do 14. veljače 2026..

Gospodar karme

Ovo je jedan od najvećih kozmičkih događaja 2023.. Saturn je poznat kao Gospodar karme i dok se priprema ostaviti jedan znak zodijaka i prijeći u sljedeći, uvijek ostavlja malu karmičku nagradu, stoga budite oprezni u tim danima njegovog premještanja u Ribe!

Saturn koji kreće u Ribe postavit će nas za nove karmičke lekcije. Možemo očekivati da ćemo iskusiti teme koje se tiču naše duhovnosti, umjetničkog izraza, odnosa s granicama i mentalnog zdravlja.

10. ožujka/marta imamo portal iscjeljujuće energije koji se otključava kako se Jupiter i Chiron poravnavaju u Ovnu. Ova ljekovita energija nosi vatreni ton, pomažući nam da idemo naprijed i napustimo prošlost. Naglo možemo doživjeti svojevrsno buđenje ili konačno možemo odlučiti da se više ne želimo zadržati na prošlim patnjama i nevoljama.

Ne možemo uvijek izbjeći svoje patnje, ali pod ovom energijom se konačno možemo predati ideji da moramo krenuti naprijed u svjetliju budućnost. Jupiterova prisutnost može nam pomoći da se usredotočimo na pozitivne stvari i da iskoristimo naše okolnosti, bez obzira na to koje su nas traume ili tragedije našle.

Intuicija

11. ožujka Venera je u konjunkciji s patuljastim planetom Eris, koji je poznat kao ''sestra Marsa''. Nosi odvažnu, vatrenu i hrabru energiju, pomažući otključati punu snagu ženskog duha. Kako se Eris i Venera okupljaju, mi jačamo energiju božice. Možda ćemo osjetiti pojačanje našeg ženskog izraza.

Možda ćemo se osjećati intuitivnijim i odlučnijima da djelujemo. Ako želite pojačati žensku energiju u svom životu ili vam je potrebna podrška kada je u pitanju izražavanje ili istraživanje vaše ženstvenosti, ta će energija poslati valove podrške.

15. ožujka događa se trostruka konjunkcija: Sunce – Neptun- Merkur. To donosi porast energije znaka Riba, a s tim možda i maglovitost Riba! Ova snažna energija može stvoriti određenu neodlučnost ili zabunu oko najboljeg izbora djelovanja. To također može dovesti do otapanja granica, ostavljajući nas osjetljivim na energije drugih.

S druge strane, ova trostruka veza može biti fantastična za duhovno istraživanje i može donijeti kreativno pojačanje. U ovom trenutku vježbajte svoje vještine maštanja crtanjem ili razmišljanjem o tome kako bi izgledao vaš život iz snova.

17. ožujka Mars u Blizancima napušta fazu sjene. Sada smo napokon završili smo s Marsovim retrogradnim energijama! Dug je put, ali od listopada/oktobra radimo s Crvenim planetom na prevladavanju pitanja oko naših razina energije, naše motivacije i straha. Možda smo se morali suočiti s nekim strahovima ili smo morali ispitivati čemu odlučujemo dati svoju energiju, ali u ovoj fazi našeg putovanja, nadamo se da ćemo bolje to odrađivati.

Borba za vlast

17. ožujka događa se kvadrat Venere u Ovnu s Plutonom u Jarcu. Pluton i Venera pokreću probleme odnosa, možda ističući gdje postoje borbe za vlast. Pluton i Venera također su bili vrlo aktivni početkom 2023. godine pa ako ste primijetili probleme u svojim vezama, možda ćete otkriti da ovo poravnanje donosi neko zatvaranje ili možda produbljivanje priče.

Kad god je umiješana energija Plutona, uvijek nas poziva da kopamo dublje i pogledamo naša podsvjesna ponašanja. Ovo poravnanje vodit će sve transformacije srca.

20. ožujka dolazi nam Ekvnocij, Sunce prelazi u znak Ovna i počinje nova astrološke godina! Ovo je fantastično vrijeme za nove početke. Ako se niste postavili novogodišnje rezolucije, ova je energija sjajno vrijeme za početak!

21. ožujka događa se mlad Mjesec u Ovnu. Ovaj mlad Mjesec je odličan za nove početke i rad na manifestaciji. Upotrijebite ovu čarobnu energiju da biste pozvali ono što želite stvoriti za sebe kako bi krenuli naprijed.

Energije su vrlo magnetične pa ostanite otvoreni za primanje! Ovo je posljednji Mjesec koji pada na 1. stupanj. Sljedeći mladi Mjesec je u travnju/aprilu i tada se događa pomrčina Sunca u Ovnu pa obratite pažnju na teme koje se kuhaju sada, jer biste mogli dobiti više uvida dok pomrčina ne dosegne vrhunac.

Novi ciklus

23. ožujka imamo jedan od najvećih kozmičkih događaja u godini – Pluton prelazi u Vodenjaka. Ovo je ulaz u potpuno novi ciklus s kojim ćemo raditi sljedeća dva desetljeća! Energija Plutona je poput feniksa, koji se diže iz pepela, a dok je putovao kroz Jarca, pomagao nam je da se iznutra transformiramo u područjima koja se odnose na naše granice, naše osjećaje stabilnosti i sigurnosti, naše financije i ono čemu odlučimo dati svoju moć.

Sada, dok Pluton ulazi u Vodenjaka, ova energija ponovnog rođenja prebacuje se na našu zajednicu, našu neovisnost i sve stvari koje se odnose na tehnologiju.

25. ožujka Mars prelazi u Raka. Završili smo lekcijama i spremni smo krenuti dalje! Razmislite o tome kako se vaš život promijenio od kolovoza/avgusta u vezi s vašim osjećajima motivacije, razine energije i kako prilazite svojim strahovima.

30. ožujka Venera je u konjunkciji s Uranom u Biku. Ovo je potpis radikalne ljubavi! Kako možete uzeti ovu energiju i potaknuti neku radikalnu ljubav prema sebi? Pazite na sebe, njegujte se i ostanite otvoreni za mogućnosti. Ljubav se može naći na najčudesnijim i malo vjerojatnim mjestima ispod ovog položaja, stoga držite um otvorenim.

Kopirati
Drag cursor here to close