Jeste li ih vi primijetili?

Ovih 5 znakova pokazuju da koristite previše deterdženta za rublje

Svi očekujemo mirisno i čisto rublje, no ponekad nas dočeka neugodno iznenađenje.
Lifestyle / Flash | 01. 02. 2024. u 15:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ostaci deterdženta na rublju, loš miris te ljepljiva odjeća su prizori koje sigurno ne želimo ponovno vidjeti. U nastavku otkrivamo znakove da koristite previše deterdženta za rublje te što učiniti da izbjegnete ovaj problem. 

1. Ostatak pjene na rublju 

Ako primijetite da se nakon završetka pranja na staklu perilice nalazi pjena, znajte da ste pretjerali s deterdžentom. Osim što se vaša odjeća neće dobro isprati, višak pjene može loše utjecati na unutarnje dijelove perilice. Savjetujemo da slijedite upute proizvođača te ne koristite više deterdženta nego što je preporučeno. 

2. Rublje loše miriše

Ako ste koristili previše deterdženta za rublje, očekujte loš miris opranog rublja. Razlog za ovo su ostaci sredstva za pranje na tkanini te ćete morati ponoviti proces pranja. Iako mnogi smatraju da će rublje ljepše mirisati ako dodaju više sredstva za pranje, učinak je zapravo suprotan. 

3. Svrbež kože

Ako primijetite da vas koža svrbi nakon nošenja odjeće, znajte da to može biti posljedica preostalog deterdženta na tkanini. Ovo može stvoriti veliki problem osobama koje inače imaju problema s osjetljivom kožom. Stoga je bolje pridržavati se preporučene količine sredstva za pranje jer jedino tako možete dobiti savršeno čisto i mirisno rublje. 

4. Ljepljiva, sluzava i kruta odjeća

Ako ste se ikad pitali zašto vam je odjeća kruta a koristili ste omekšivač za rublje, znajte da je problem višak deterdženta za pranje. Ako ga stavite previše, očekujte ljepljivu, sluzavu i krutu odjeću koju ćete nažalost morati ponovno oprati. Da bi izbjegli dupli posao, stavite tek onoliko sredstva za pranje koliko je potrebno.

5. Odjeća brzo mijenja boju

Kupili ste novu haljinu i tek nakon nekoliko pranja, tkanina je promijenila boju. Zvuči poznato? Razlog za ovaj problem nije loša kvaliteta haljine nego previše deterdženta za rublje. Isti problem će nastati s bijelom odjećom koja će nakon nekoliko pranja postati sivkasta i nimalo primamljiva. Izbjegnite ovu grešku na vrijeme te slijedite upute proizvođača te uvijek koristite mjericu za deterdžent koja se nalazi u pakiranju.

Bonus savjet

Jeste li znali da tvrdoća vode može utjecati na potrebnu količinu deterdženta? Ako živite na području koje ima tvrdu vodu, slobodno koristite manju količinu sredstva za pranje nego što je preporučeno. 

Za kraj 

Ako su vam ove situacije poznate, vjerojatno ste koristili previše deterdženta za rublje. Imajte na umu da ova greška ne šteti samo rublju nego negativno utječe na dugovječnost vaše perilice. Da bi spriječili kvarove i uništavanje rublja, slijedite upute proizvođača o količini deterdženata za rublje te uživajte u mirisnoj i svježoj odjeći. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close