Inspiracija je tu

Ove boje su idealne boje za svaku prostoriju

Svaka prostorija ima svoju boju.
Lifestyle / Flash | 24. 11. 2020. u 18:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska vodeća stručnjakinja za terapiju bojom, Alison Standish, savjetuje koje boje trebate izabrati u svom domu kako bi imali sretniji život.

Savjetuje da vam boja na zidovima bude neutralna, piše 24sata.hr.

Ulazna vrata i hodnik: Crna, tamno zelena ili tamno plava

- Odaberite crna ulazna vrata, koja će biti elegantna i profinjena, ili tamno zelena, što će im dati osjećaj raskoši i obilja - rekla je Alison.

Tamno plava je sjajna i za dodavanje autoriteta i strukture vašoj kući. Hodnik povezuje sobe i stoga bi trebao biti u istom tonu.

- Možete ga obojiti u nježno zelenu boju ili dodati biljke ili slike koje prikazuju prirodu - dodala je Alison.

Blagovaonica: Narančasta

Alison je objasnila da duboke narančaste ili terakotne nijanse mogu pomoći da se u vašoj blagovaonici osjećate ugodnije, omogućujući da razgovor teče.

- Možete odabrati da imate narančastu u prostirkama za stol ili na stolnjaku umjesto na zidu i pazite da osvjetljenje bude suptilno, a ne s plavim nijansama, jer to može potaknuti nervozu i smanjiti ugodu tijekom jela - rekla je.

Kuhinja: Žuta

- Kuhinje su najbolje kada su obične, ali žute i narančaste nijanse izvrsno pomažu u probavi. Također su povezane s agrumima zbog čega se soba čini svijetlom i svježom - rekla je Alison i dodala:

- Uređaji u drugoj boji nevjerojatno izgledaju u kuhinji, zajedno s praznim prostorima, jer to goste usmjerava prema boji i pokazuje da se kuhinja koristi za stvaranje vrhunske hrane. Imajte i nekoliko kuharica na polici.

Spavaća soba: Ljubičasta ili plava

U spavaćoj sobi, gdje bi san trebao biti prioritet, odaberite nježne boje, ali budite kreativni s dodacima.

- Spavaće sobe mogu biti nježno žute i nježno plave, iako mislim da tamno plava boja na krevetu ili čak duboko ljubičasta čini da se u sobi osjeća luksuz. Da prodajem svoj dom, dodala bih i nekoliko plišanih crvenih jastuka u sobu. Crvena stimulira krv i pojačava seksualnu energiju. To omogućava kupcu da osjeća da soba također podržava tu energiju - kaže Alison.

Kupaonica: Plava

- Kupaonice su u svom najboljem izdanju kad su plave, jer je to boja antiseptika i čistoće. Uvijek u kupaonicu dodam dašak sjaja s narančastim ili žutim ručnicima, možda gumenom patkom i čašama ili vazom koja je tople boje - savjetuje Alison.

Dnevni boravak: Siva, zelena ili plava

Ako želite prodati kuću, pokušajte održavati svoj dnevni boravak neutralnim ili se odlučite za nježne sive, nježno zelene ili plave tonove.

- Tople boje ipak bi trebale biti u zavjesama, jastucima, ukrasima i slikama. Opet, ovo bi se područje trebalo osjećati opuštajuće uz živost, u narančastim, magenta ili žutim bojama. Veliki jastuci također su nevjerojatni za unošenje boja - savjetovala je Alison.

Radna soba: Žuta

Boje u uredskom prostoru trebale bi omogućiti maksimalnu koncentraciju.

- Žuta je izvrsna boja za otvaranje uma i pomoć u probavljanju informacija. Printovi i možda žuti jastuk učinit će ovo područje svijetlim i gostoljubivim rekla je za Daily Mail.

Kopirati
Drag cursor here to close