MZ Dragićina

Otvorena zgrada humanitarne udruge fra Didak Buntić

U zgradi će biti smješten uredski i skladišni prostor HU fra Didak Buntić.
Lifestyle / Flash | 01. 11. 2017. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lijepa višenamjenska zgrada, koja je izgrađena za manje od pola godina, a pod čijim krovom će biti smještene prostorije MZ Dragićina, uredski i skladišni prostor HU fra Didak Buntić sinoć je otvorena i blagoslovljena.

Na prigodnoj svečanosti okupili su se mještani Dragićine i njihovi gosti koji su odreda čestitali svojim domaćinima na završetku ovog hvalevrijednog projekta.

Sinoćnja svečanost započela je intoniranjem Lijepe naše, nakon čega je načelnik općine Čitluk Marin Radišić čestitao vodstvu HU fra Didak Buntić, vodstvu MZ Dragićina i mještanima na izgradnji višenamjenske zgrade. Pohvaljujući učinjeno načelnik Radišić kazao je kako je izgradnja objekta, ali i cjelokupna aktivnost humanitarne udruge koja pomaže bolesnicima lijep primjer nasljedovanja fra Didaka Buntića, čije ime udruga nosi s ponosom, piše Čitluk.ba.

''Šest i pol godina bili smo bez krova nad glavom, ali nismo se žalili, funkcionirali smo'', kazao je fra Miljenko Mika Stojić, predsjednik HU fra Didak Buntić i u ime Udruge zahvalio Općini Čitluk, MZ Dragićina, članovima Udruge, donatorima, braći svećenicima i udrugama s kojima HU fra Didak Buntić uspješno surađuje, a to su udruge: Međugorje – MIR, Kap ljubavi, fra Mladen Hrkać i Marijine ruke.

Osvrćući se na suradnju s navedenim udrugama fra Mika je kazao kako udruge lijepo surađuju i koordinirano djeluju na prostoru cijele Hercegovine kako bi pomogli u vođenju brige o starim i bolesnim na što je moguće primjereniji način.

''Mi se trudimo nasljedovati fra Didaka, mi se trudimo buditi ljubav i pomoći vama da ne ostanete bez srca. Možete puno toga izgubiti, ali ako srce izgubite, vi više ne živite, vi postajete smrt jedni drugima. Neka ovaj projekt bude na dobrobit svima: bolesnima neka lakša patnje, a zdravima neka čuva srce u ljubavi, darežljivosti i brizi za bližnjega, kako nas je to Krist to učio, a fra Didak Buntić nam pokazao kako valja činiti'', poručio je fra Mika Stojić i pozvao sve nazočne da nastave pomagati HU fra Didak Buntić u pomaganju teško bolesnima.

Fra Didak je uistinu nadahnuo mnoge pa tako i Stanislava Lukića na pisanje pjesme „Fra Didakova katedrala“ koju je sinoć recitirala učenica OŠ Čerin Mia Pejdo, a da je fra Didak sa svojim djelovanjem uistinu poticajan potvrdio je i fra Jozo Radoš – Đoka, predsjednik HU Kap ljubavi.

Nakon prigodnog obraćanja predsjednika HU Kap ljubavi, načelnik općine Čitluk Marin Radišić i predsjednik MZ Dragićina Mate Stojić presijecanjem vrpce otvorili su prekrasno zdanje u Dragićini. Novoizgrađenu zgradu blagoslovio je fra Tihomir Bazina, a vrpcu na vratima ureda HU fra Didak Buntić presjekli su tajnica HU Kap ljubavi Dražena Perković i župnik župe Međugorje fra Marinko Šakota, dok je fra jozo Radoš Đoka blagoslovio prostorije.

U višenamjenskom prostoru MZ Dragićina, Ogranak Matice hrvatske sinoć je upriličio izložbu likovnih radova Ivone Stojić i Mirjane Barbarić, a nakon što su razgledali radove dviju umjetnica mještani Dragićine i mnogobrojni gosti nastavili su se družiti uz bogatu trpezu, prijateljske razgovore, pjesmu i veselje.

Kopirati
Drag cursor here to close