Red Bull Art of Motion

Okršaj najboljih freerunnera svijeta u Grčkoj

Oni će se 10. srpnja u Pireju okušati na nesvakidašnjoj „stazi“ koja će voditi preko tradicionalnih jedrilica.
Lifestyle / Flash | 21. 04. 2021. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natjecanje Red Bull Art of Motion se 2021. godine vraća sa najboljim svjetskim freerunnerima. Oni će se 10. srpnja u Pireju okušati na nesvakidašnjoj „stazi“ koja će voditi preko tradicionalnih jedrilica.

Poklonike freerunninga, odnosno trčanja slobodnim stilom, obradovala je vijest da se vraća najinovativnije svjetsko natjecanje u ovom atraktivnom sportu, u kojem natjecatelji stazu prelaze na neuobičajen način, savladavajući prepreke i izvodeći akrobacije i trikove.

Foto:PR / Okršaj najboljih freerunnera svijeta u Grčkoj

Osmo „grčko“ izdanje finalnog turnira će 10. srpnja po prvi put biti održano u Mikrolimanu, u srcu Pireja, nakon sedam uzbudljivih evenata na Santoriniju proteklih godina.

Od njegove premijere 2007. godine, u Red Bull Art of Motionu su sudjelovali natjecatelji kao što su dvostruki prvaci Dimitris Kyrsanidis (Grčka), Jason Paul (Njemačka), Pavel Petkuns (Latvija), Alexander Titarenko (Ukrajina) i Luci Romberg (SAD), koji su svojom nevjerojatnom vještinom oduševljavali sudaca i fanove diljem četiri kontinenta.

Foto:PR / Okršaj najboljih freerunnera svijeta u Grčkoj

Pobjednici posljednjeg održanog natjecanja, 2019. godine u talijanskom gradu Matera, su Marokanac Didi Alaoui i Amerikanka Sydney Olson. Kvalifikacije su tada održavane kroz brojna regionalna natjecanja širom planete.

Ove godine kvalifikacije će biti online, a natjecatelji se mogu prijaviti tako što će do 20. svibnja snimiti video dužine 90 sekundi, u kojem će demonstrirati svoju vještinu te pokušati da impresioniraju žiri. Sudski kriteriji uključuju izvedbu, povezanost, tehničku složenost, kreativnost i ukupan nastup.

Foto:PR / Okršaj najboljih freerunnera svijeta u Grčkoj

Pobjednici - po šest najboljih u otvorenoj kategoriji i kategoriji žena - osvojit će „zlatne karte“ za finalno natjecanje u Pireju.

Pored 12 natjecatelja koji mjesto izbore kroz online kvalifikacije, poziv će dobiti troje najbolje plasiranih na Red Bull Art of Motionu 2019, kao i troje najboljih na kvalifikacijskom natjecanju uživo koje će biti otvoreno za sve zainteresirane (7. srpnja na trgu Alexandra u Pireju).

Foto:PR / Okršaj najboljih freerunnera svijeta u Grčkoj

Natjecatelji će potom imati priliku da svoje umijeće demonstriraju u finalu, trčeći i izvodeći akrobacije na nesvakidašnjoj stazi koja će voditi preko tradicionalnih mediteranskih jedrilica u Mikrolimanu, jednoj od prvih luka u drevnoj Atici.

Kopirati
Drag cursor here to close