Napunio kofer uspomenama

Odlazeći veleposlanik SAD-a: "Nema boljeg od šljivovice"

U svoj kofer Kyle Scott je spakirao pirotski ćilim, knjigu "Priča o Srbiji" uz još nekoliko, ručne radove, kapu iz narodne nošnje, čokanjčiće, ključ koji je dobio od Prihvatilišta u Beogradu...
Lifestyle / Flash | 26. 09. 2019. u 19:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlazeći američki veleposlanik u Beogradu Kyle Scott objavio je na društvenim mrežama duhoviti video nazvan "Moja Srbija za poneti" u kojem pokazuje što sve iz ove susjedne zemlje pakuje u kofer i nosi sa sobom. Uz snimak koji je objavljen na službenim nalozima Veleposlanstva SAD-a, stoji i poruka veleposlanika: "Nakon tri i po godine u Srbiji vrijeme je za povratak kući. Odlazim srca ispunjenog lijepim uspomenama i s koferom prepunim suvenira. Hvala, prijatelji". Kyle Scott odlazi iz Srbije sutra, 27. rujna.

U svoj kofer Kyle Scott je spakirao pirotski ćilim, knjigu "Priča o Srbiji" uz još nekoliko, ručne radove, kapu iz narodne nošnje, čokanjčiće, ključ koji je dobio od Prihvatilišta u Beogradu...

Dodao je i da mora nešto imati da pojede uz put, pa je ponio peglanu kobasicu, sir iz Pirota, kajmak iz Gornjeg Milanovca od koga tvrdi "nema boljeg na svijetu", ajvar, džem od šljiva domaćih, med, Plazmu, kiseli paradajz, dunjevaču, pelinkovac, vino, pivo, klekovaču i naravno šljivovicu.

"Nema boljeg od šljivovice", kaže veleposlanik.

Spakirao je i ćevape i burek od mesa, što je će mu, kako je rekao, biti potrebno u Frankfurtu, prenosi N1.

Kyle Scott je u kofer ubacio i majicu Crvenog križa i još jednom poručio svima - dajte krv. Ponio je i brojne bedževe koje nosi kao uspomenu i naveo da ima mnogo dobrih ljudi u Srbiji koji daju sve od sebe svakog dana i imaju sjajne programe.

Sa sobom nosi i majice koje su tiskane za različite sportske programe koje je za djecu organiziralo Veleposlanstvo SAD, kao i on od  programa namijenjenih posebno za romsku djecu, zatim majicu sa znakom Nišvila, koji je pohvalio kao odličan festival. Pričao je o svom omiljenom sportu, tenisu, i organiziranom kupu njemu u čast, s čega također nosi suvenire.

Na put sa Scottom ide i karikatura koju je dobio od Marka Somborca. Na kraju snimka - precrtao je slovom A ono O, i ponio ćirilicom napisano ime Kyle Scott, dodajući - "ovako je pravilno". I "Hvala vam".

Kopirati
Drag cursor here to close