uf

Novi rekord: Ispečena najveća pizza na svijetu

Lifestyle / Flash | 19. 05. 2016. u 13:21 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pizza s nadjevom od sira i rajčice, duža od 1,8 kilometara ispečena je u Napulju, čime je postavljen novi Guinessov svjetski rekord, objavila je glasnogovornica udruge napuljskih majstora pizze u četvrtak.

Za rekordnu pizzu, dugu 1853,88 metara bilo je potrebno 1,6 tona rajčica, 2 tone mozzarele, 200 litara maslinova ulja i 30 kilograma bosiljka. U pripremi pizze u srijedu sudjelovalo je oko 250 majstora pizze iz Italije i drugih zemalja.

Komadi pizze dijeljeni su prolaznicima i beskućnicima, a atrakcija je dio kampanje u počast tradicionalne pripreme pizze kakva se priprema u Napulju, koju je UNESCO uvrstio na popis svjetske baštine.

Premda je prisutna već stoljećima, Napulj tvrdi da je moderna verzija pizze rođena upravo u tom gradu. Prema tradiciji, klasična je pizza Margarita izmišljena 1889. u počast posjeta kraljice Margarite Italiji.

Predstavnik za javnost udruge Guinessovi svjetski rekordi potvrdio je u srijedu da je to najveća pizza ikad pripremljena te da je nadmašila dotadašnji rekord od 1,6 kilometarske pizze ispečene u lipnju 2015. za vrijeme svjetske izložbe EXPO u Milanu, koja je bila posvećena hrani, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close