Javna tribina

Nepravilna prehrana predstavlja prijetnju po zdravlje mladih

Ideja za organizacijom ove tribine je anketni upitnik koji su proveli studenti Agromediteranskog fakulteta u želji da se istraže prehrambene navike svojih kolega.
Lifestyle / Flash | 04. 03. 2024. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javna tribina pod nazivom "Prehrana mladih – izazovi suvremenog doba", održat će se u četvrtak 7. ožujka 2024. godine s početkom u 11 sati u organizaciji i prostorijama Agromediteranskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Ideja za organizacijom ove tribine je anketni upitnik koji su proveli studenti Agromediteranskog fakulteta u želji da se istraže prehrambene navike svojih kolega, kao i kolega na drugim fakultetima Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Rezultati dobiveni ovom anketom bit će prezentovani od strane studenata na studijskom programu "Nutricionizam". U cilju bolje interpretacije rezultata, kao i mogućih preporuka, panelisti u ovoj tribini će biti jedna od najpoznatijih nutricionistkinja u Bosni i Hercegovini, Amela Ivković O'Reilly, magistrica nautricionizma Vlatka Živkušić i van.prof.dr. Aida Šukalić predmetna profesorica na studijskom programu "Nutricionizam".

Foto: PR / Javna tribina

S javne tribine organizatori žele poslati poruku kako je problem prehrane studenata itekako prisutan i kako nepravilna prehrana predstavlja prijetnju po zdravlje mladih.

Događaj je namjenjen učenicima završnih razreda srednjih škola i naravno, studentima Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close