:(

Nemate volje za seksom? Događa se!

Lifestyle / Flash | 18. 03. 2017. u 16:45 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogi ljubavni partneri počinju vremenom izbjegavati seksualne odnose, a nisu u stanju objasniti zašto im se to događa. Smanjenje ili gubitak seksualne želje makar jednom u životu pogađa petinu stanovništa. Javlja se kod oba spola, češći je kod žena, a uzroci su mnogobrojni, ističu stručnjaci.

Na skali razloga poremećaja seksualne želje prednjače lijekovi za kronična oboljenja. Antihipertenzivi, antidepresivi, kao i kontraceptivne tablete, smatraju se najčešćim medikamentima koji negativno utječu na libido i ostvarenje najintimnije partnerske bliskosti.

Depresija takođe remeti i smanjuje seksualnu želju, a bolest se još više pojačava kada osoba shvati da nije u stanju odgovoriti željama partnera.

Na smanjenje ili gubitak želje za seksualnim uzbuđenjima utječe i menopauza. Ispoljava se postupno ili naglo, ovisno od brzine smanjivanja lučenja estrogena, progesterona i testosterona. Ipak, to se ne događa svim damama, bez obzira na oslabljenu hormonsku funkciju, prenosi B92.

Karcinom dojke takođe može biti razlog za izbegavanje seksualnih kontakata, pogotovo posle operacije. Nakon toga žena se najčešće stidi vlastitog izgleda i osjeća manje ženstveno. Smatrajući da partneru nije privlačna, povlači se u sebe i gubi zanimanje za seks.

Kopirati
Drag cursor here to close