Prognoza

Nastavlja se nestabilno vrijeme u BiH

U razdoblju od 6. do 13. lipnja prema trenutnim sinoptičikm materijalima očekuje se stabilizacija vremenskih prilika
Lifestyle / Flash | 30. 05. 2024. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nestabilno vrijeme karakteriziralo je veći dio svibnja, priopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ), podsjećajući da iako je već osamnaest dana u Bosni i Hercegovini izmjereno bar malo kiše, ukupne sume padalina u većini krajeva su ipak ispod prosječnih za ovo doba godine, prenosi Anadolu.

Slične vremenske prilike očekuju se i u prvom tjednu lipnja. Prevladavet će nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Pojava grada nije isključena, naročito u sjevernim područjima zemlje.

U subotu, 1.lipnja, izgledno je nešto stabilnije vrijeme, kada se lokalne nestabilnosti prognoziraju samo na jugu Hercegovine u prijepodnevnim satima.

Temperature zraka u granicama prosječnih. Minimalne temperature zraka varirat će između 10 i 15 stepeni Celzijusovih u Bosni, na jugu Hercegovine do 17. Najviše dnevne temperature u između 22 i 28. Od utorka, 4. juna, maksimalne temperature su do 25.

U periodu od 6. do 13. lipnja prema trenutnim sinoptičikm materijalima očekuje se stabilizacija vremenskih prilika. Stabilizacija vremenskih prilika usloviće i porast temperature zraka.

Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 15 i 20 stupnja Celzijusovih, u Hercegovini do 22. Najviša dnevna temperatura od 26 do 31 stupnja, na sjeveru i jugu zemlje do 34.

 
Kopirati
Drag cursor here to close