Jako su važna

Možete biti sretni, ali prvo si morate postaviti ova 4 pitanja

Kažu da je za sreću potrebno malo, a stručnjaci otkrivaju koja si 4 pitanja trebamo postaviti prije svega.
Lifestyle / Flash | 30. 05. 2024. u 13:06 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bilo na treningu ili u restoranu, često čujem ljude kako govore: "Kad bih barem mogao dobiti taj ugovor", ili "Kad bih je mogao natjerati da izađe sa mnom", ili "Kad bih imao kuću poput one, (ili auto ili posao ili plaću ili dijete, ili...) bio bih tako sretan." Ove nas izjave sputavaju više od svega što nam drugi ljudi mogu reći ili učiniti, prenosi Your Tango

"Kad bi samo" izjave odražavaju našu potragu za pronalaskom ispunjenja izvan nas samih. Ove nam izjave oduzimaju priliku da iskusimo sreću trenutka. Možete otkriti sreću postavljajući četiri pitanja koja će vam pomoći da razjasnite svoje želje koje će vam dati poticaj da nešto poduzmete.

1. "Što bi me više ispunjavalo i zadovoljilo od onoga s čime se trenutno suočavam?"

Promijenite svoju perspektivu iz štetne mašte koja se temelji na prošlosti "kad bi samo" u perspektivu u kojoj možete vidjeti sljedeći korak za svoju neposrednu budućnost.

2. "Kako bi za mene izgledala prava sreća?"

Morate znati kako izgleda sreća da biste je mogli doživjeti.

3. "Čega me strah da će se dogoditi ako nešto poduzmem?"

Postavljanje ovog pitanja pomaže vam da uspostavite bazu straha na kojoj radite kako biste se mogli logično suočiti sa strahovima.

4. "Mogu li preživjeti ono čega se bojim?"

Naravno, možete preživjeti svoje strahove. Preživjeli ste sve što vam je život do sada stavio na put. Trenutačni izazov s kojim se suočavate nije nimalo drugačiji. 

Neka vas ova četiri pitanja preplave dok svaki dan odvojite nekoliko minuta i sjedite u tišini, smirujući se i povezujući se sve više sa sržju onoga što jeste. S predanom vježbom, kaos u vašoj glavi će se smanjiti i moći ćete se usredotočiti na ono što je zaista važno. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close