Zajedno u akcije

Nastavak dobre suradnje radioamatera Herceg Bosne i GSS-a

Zajednica radioamatera Herceg Bosne posjeduje jedan od najsuvremenijih komunikacijskih sustava veza u ovom dijelu Europe.
Lifestyle / Flash | 07. 10. 2020. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavlja se dobra suradnja između Zajednice radioamatera Herceg Bosne i Gorske službe spašavanja (GSS).

U Čitluku je održan zajednički sastanak ove dvije volonterske udruge gdje su Zdenko Marić (GSSu BiH) i Miro Tomić (ZRHB) dogovorili daljnju suradnju radioamatera i GSS koja podrazumjeva korištenje digitalne radioamaterske repetitorske mreže za potrebe potrage nestalih osoba čime radioamateri daju svoj dio doprinosa aktivnostima koji se provode u svrhu poboljšanja sigurnosti i otklanjanja opasnosti  na nepristupačnim područjima pripadnika Gorske službe spašavanja.

Zdenko Marić se zahvalio ZRHB koja na volonterskoj osnovi održava repetitorsku opremu GSS i ustupa dio svoje komunikacijske opreme za potrebe Gorske službe spašavanja.

Zajednica radioamatera Herceg Bosne posjeduje jedan od najsuvremenijih komunikacijskih sustava veza u ovom dijelu Europe.

Zahvaljujući potpori lokalne zajednice za samo godinu dana instalirano je novih pet digitalnih repetitora koji pokrivaju veliki dio BiH, navode iz ove udruge.

Kopirati
Drag cursor here to close