Samo lagano

Nakon 'burnog' vikenda, u Neumu mirno i bez gužvi

Mjesta u privatnim apartmanima ima, u hotelima također. Vikend im je inače kažu ugostitelji uvijek 'udaran'. Ali radni dani su sasvim drugačija priča. Čekaju, kako kažu - polovicu srpnja da sve krene.
Lifestyle / Flash | 01. 07. 2020. u 14:05 M.L. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da je Neum 'preko noći' postao najtraženija bh turistička destinacija odjeknulo je u svim medijima. Bookiranje smještaja, brojni dolasci i put preko Svitave odjednom se činio kao jedino moguće rješenje za bh građane – kada je u pitanju ljetovanje na moru.

Zbog uvedenih restrikcija za prelazak bh građana preko granice Hrvatske, protekli vikend u Neumu bio je u najmanju ruku 'buran'. Čovjek na čovjeku, parking mjesto skoro pa nemoguće pronaći, restorani puni, ležaljki nema...

Foto: Bljesak.info / Nakon 'burnog' vikenda, u Nemu mirno bez gužvi

Tako je izgledao početak vikenda. No, već u ponedjeljak – Neum izgleda sasvim drugačije. Miran, bez gužvi, parking mjesta ima na pretek, mjesta na plaži također, restorani poluprazni, šetnica uz more također. I tako je i danas, u srijedu. Gužvama ni traga. Ostali su samo oni koji su već unaprijed imali rezerviran smještaj. A njih nema puno.

Foto: Bljesak.info / Nakon 'burnog' vikenda, u Nemu mirno bez gužvi

Međutim u razgovoru sa lokalnim prodavačima, konobarima i mještanima doznajemo i kako to nije ništa neuobičajno. Bez obzira na pandemiju koronavirusa, kažu – u Neumu sezona inače počinje polovinom srpnja. Tako da se još uvijek dosta toga može 'spasiti'.

Foto: Bljesak.info / Parking poluprazan

Ni cijene nisu 'bezobrazne'. Negaziranu flaširanu vodu u neumskom restoranu uz plažu ćete platiti 2,50 KM, dok ćete npr. za standardnu veličinu pizze izdvojiti 9 KM. Isto kao i na 'bh kopnu' rekli bismo.

Mjesta u privatnim apartmanima ima, u hotelima također. Vikend im je inače kažu ugostitelji uvijek 'udaran'. Ali radni dani su sasvim drugačija priča. Čekaju, kako kažu - polovicu srpnja da sve krene.

Foto: Bljesak.info / U Nemu mirno bez gužvi

Da li će nove mjere Hrvatske prema bh građanima učiniti da mnogi građani svoje ljetovanje ipak odluče provesti kod susjeda, ili će pak preko hrvatske granice do Neuma – ostaje da se vidi.

A, kada su u pitanju mjere protiv pandemije koronavirusa, rijetko koga ćete u Neumu vidjeti s maskom - osim u supermarketima, bankama, Domu zdravlja ili pak konobari koji ih uglavnom nose. Ljudi su prilično opušteni, a mjere distance poštivaju se ako stojite u redu ispred banke, ili pak trgovine i sl. More očito čini strah manjim i ljude opuštenijima. Da li je to dobro ili loše, epidemiološka slika će sama pokazati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close