Sve više građana priključuje se eko akcijama

Na području rekreacijskog centra Bunica prikupljeno 18 vreća otpada

Ova akcija održana je u suradnji sa Omladinskim klubom „Novi val“ iz Blagaja, koji se tijekom skupa kampera Bosne i Hercegovine odlučio na eko aktivnosti na ovom području.
Lifestyle / Flash | 12. 06. 2023. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru kampanje „Čuvaj, pazi, ne bacaj!“, koju provodi kompanija Molson Coors BH pod svojim brendom Ožujsko pivo i sa partnerima, održana je akcija čišćenja rekreacijskog centra Bunica.

Ova akcija održana je u suradnji sa Omladinskim klubom „Novi val“ iz Blagaja, koji se tijekom skupa kampera Bosne i Hercegovine odlučio na eko aktivnosti na ovom području.

„U akciji je sudjelovalo 15 članova i volontera, a prikupili smo 18 vreća otpada. Akciji su se priključili i građani koji su na ovaj način željeli da doprinesu očuvanju okoliša. Veoma smo im zahvalni zbog toga jer je važno da i građani, pored nas, budu uključeni u ovakve akcije kako bi pokazali svojim sugrađanima da ne treba da bacaju otpad na mjesta koja nisu predviđena za to“, kazali su iz Omladinskog kluba „Novi val“.

Rekreacijski centar Bunica nadomak Mostara jedan je od hercegovačkih bisera i nekada omiljeno kupalište Mostaraca koje je posjetiocima nudilo priliku da se druže, kupaju ili skupljaju bilje. Ljubitelji prirode žele vratiti sjaj ovom biseru prirode kako bi ponovo bilo uređeno, uredno i za ponos.

Molson Coors BH je društveno odgovorna kompanija i brojnim dosadašnjim akcijama čišćenja rijeka, jezera i planina u Bosni i Hercegovini, pokazala je svoju opredijeljenost čistoj i lijepoj prirodi u BiH.

„Drago nam je što smo uspjeli probuditi interes za očuvanje prirode putem naših akcija čišćenja. Svjesni smo koliko je važno da kao građani preuzmemo odgovornost i pomognemo u promjeni trenutnog stanja. Veliko je zadovoljstvo što se na našim akcijama čišćenja pojavljuju brojni građani koji žele pružiti podršku. Zajedno možemo ukloniti otpad i brinuti o našim brojnim prirodnim ljepotama, koje su nam tako dragocjene. Neka naše zajedničke akcije čišćenja postanu inspiracija drugima i poticaj za očuvanje prirode“, istakao je Goran Mišić, brend menadžer grupacije Molson Coors za BiH.

Cilj kampanje „Čuvaj, pazi, ne bacaj!“ je čišćenje okoliša, ali i podizanje svijesti građana Bosne i Hercegovine o važnosti čuvanja prirode. Uz tu svrhu, Ožujsko pivo i kompanija Molson Coors BH će i u narednom periodu zajedno sa „Novim valom“ nastaviti ove aktivnosti na rijekama Hercegovine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close