Hvale vrijedno

Muzej Žitomislić uljepšao blagdane štićenicima doma "Los Rosales" Mostar

"U ovakvim posjetama osjeća se toplina, ljepota i požrtvovnost radnika ove ustanove. Naročito je atmosferom koju stvaraju štićenici", kazala je Kolak Mandić.
Lifestyle / Flash | 30. 12. 2021. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi upravnog odbora Fondacija Muzej Žitomislić posjetili su školu za djecu s poteškoćama u razvoju "Los Rosales" iz Mostara s prigodnim poklonima. Ova posjeta bila je u znaku nadolazećih novogodišnjih i Božićnih blagdana.

Fondacija pored redovnih aktivnosti iz kulture i umjetnosti podržava rad humanitarnih organizacija.

Foto: PR / Muzej Žitomislić uljepšao blagdane štićenicima doma "Los Rosales" Mostar 

Predsjednik upravnog odbora Fondacije Iguman Danilo Pavović povodom nadolazećeg Božića rekao je:

"Božić je vrijeme kada slavimo rođenje Sina Božjeg. Bog Otac darovao svoga Sina za naše spasenje i time pokazao da je On najveći darodavatelj jer nam je darovao ono najvrjednije. U radosnom, Božićnom vremenu slijedeći Hristovu zapovijesti koja kaže: 'Budite savršeni kao Otac vaš nebeski' i mi želimo darivati jedni druge i tako pokazati jevanđeljsku ljubav".

Član upravnog odbora Fondacije Muzej Žitomislić Irina Kolak Mandić kazala je:

"U ovakvim posjetama osjeća se toplina, ljepota i požrtvovnost radnika ove ustanove. Naročito je atmosferom koju stvaraju štićenici".

Foto: PR / Muzej Žitomislić uljepšao blagdane štićenicima doma "Los Rosales" Mostar 

Direktorica Javne ustanove Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama Mirna Mezit zahvalila je na posjeti i podršci i nada se da je ovo nastavak zajedničke suradnje.

Arhimandrit Manastira Žitomislić, Lazar Lazarević član upravnog odbora Fondacije ističe da se snaga jednog društva vidi u odnosu prema onima koji značajnije trebaju našu podršku.

U prethodnoj godini Muzej Manastira Žitomislić pored čuvanja, restauracije i promocije trajne muzejske postavke koja datira od 14. do 19. vijeka organizirao je radionice s djecom s poteškoćama u razvoju i bez roditeljskog staranja, više različitih izložbi i kulturnih događaja.

Foto: PR / Muzej Žitomislić uljepšao blagdane štićenicima doma "Los Rosales" Mostar 
Kopirati
Drag cursor here to close