Gimnazija fra Grge Marića

Mostarski gimnazijalci u akciji za Anu Ritu

Već tradicionalno obilježavanje Dana kruha, učenici Gimnazije fra Grge Martića su spojili sa humanitarnom akcijom skupljanja novca za djevojčicu Anu Ritu.
Lifestyle / Flash | 13. 10. 2017. u 19:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ana Rita Puljić pokrenula je val dobrote u Hercegovini, te spojila sve generacije u želji da pomognu ovoj malenoj čupavoj djevojčici.

Akciji prikupljanja sredstava pridružila se i Gimnazija fra Grge Martića iz Mostara.

Naime, ekološka sekcija koju vodi  profesorice Marijana Goluža sjedinila je već tradicionalno obilježavanje Dana kruha sa humanitarnom akcijom skupljanja novca za djevojčicu Anu Ritu.

Uz ukusno pecivo i veliko srce učenika Gimnazije fra Grge Martića, učenici drugih razreda izborne nastave povijesti pripremili su igrokaz na temu Splitskog sabora i na taj način prikupili značajan novčani prilog.
 
''Obilježili smo Dane kruha – dane zahvalnosti za plodove zemlje organizirajući humanitarnu akciju prodaje peciva i kolača koje su učenici naše škole sami pripremili. Vidiljivo je da su s  velikim trudom napravljeni i s ljubavlju kupljeni. Naš moto je bila izreka zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača i to smo potvrdili skupivši 800 KM. Hvala svima na sudjelovanju!'', rekla je voditeljica sekcije Marijana Goluža.

''Šaljemo topao i mirisan zagrljaj našoj maloj sugrađanki da je štiti od svih životnih mećava'', poručili su učenici Gimnazije.

Podsjećamo, Ana Rita Puljić iz Stoca boluje od teške bolesti mišića, spinalne mišićne atrofije, koja nažalost zahvaća i pluća tako da djeca s tom dijagnozom do četvrte godine života završe na respiratoru.

Ona sada ima mogućnost liječenja u Njemačkoj, ali cijena jedne injekcije je 100.000 eura, a treba ih primiti godišnje barem pet.

Ani Riti Puljić možete pomoći pozivom na humanitarni broj 092 890 858 (HT Eronet) i 090 291 083 (BH Telecom) i tako donirati 2 KM, a pomoći možete i uplatom novčanih sredstava, sukladno vašim mogućnostima, na račun otvoren kod UniCredit Banke d.d:

Primatelj: Ana Puljić
Transakcijski broj: 3389102546562927
Poziv na broj 40540543001

Uplate za inozemstvo:

Primatelj: Marija Puljić BA393381302863281218
SWIFT: UNCRBA22 -

Kopirati
Drag cursor here to close