Humanitarna gesta

Mostarke u Londonu brinu za svoj grad

Lifestyle / Flash | 14. 03. 2017. u 13:22 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri mlade djevojke iz Londona, a čiji su roditelji porijeklom iz Mostara, organizirale su u subotu 11. ožujka, humanitarnu akciju s ciljem skupljanja novčanih sredstava za pomoć staračkim domovima u Mostaru.

Ova divna i humana gesta je zamisao Romane Kevelj, Tine Vujinović i Une Topić, koje su rođene u Engleskoj, ali gaje veliku ljubav i osjećaje za grad na Neretvi odakle su njihovi roditelji.

Ljubav prema svom Mostaru ove mlade djevojke pokazuju i na konkretan način brinući o onima koji su u potrebi u tom gradu.

Kažu da se ideja o humanitarnoj akciji rodila zbog velike suosjećajnosti i potrebe za pomoći starijim i iznemoglim osobama, koji žive u ne baš sjajnim uvjetima u staračkim domovima u Mostaru.

''Cilj nam je razveseliti ih i kupiti stvari koje su im najpotrebnije '', izjavila je jedna od organizatorica.

U budućnosti bi, kažu, voljele da ovo ostane tradicija, te da se barem jednom godišnje skupe humanitarna sredstva, koja će barem malo pomoći i uveseliti ljude starije dobi koji tu žive.

Humanitarnu večer posjetilo je 150 ljudi, a pomogli su im i fondacija Our Kids London, delikates radnja ''Magaza'' i restoran-pub ''Rocket'' vlasnika Filipa Filipovića, kao i mnogobrojni prijatelji, ne samo iz Mostara nego i iz svih drugih krajeva BiH, susjednih zemalja kao i nekolicina Engleza.

Na kraju večeri organizatorice su priopćile da su uspješno skupile oko 3500 funti.

Pomoć će se uručiti osobno tako što će u dogovoru s direktorom staračkih domova u Mostaru u Dumu i na Tekiji kupiti najpotrebnije stvari.

Kopirati
Drag cursor here to close