Eko akcija

Mladi se ujedinili kako bi uredili širokobriješki biser Borak

Lifestyle / Flash | 13. 05. 2017. u 11:58 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina od 40 mladih volontera tijekom subote provela je eko akciju čišćenja i uređenja širokobriješkog bisera Borka. Akciju ''Zajedno za našu prirodu'' organiziralo je Vijeće mladih grada Širokog Brijega u suradnji s vodom ''Leda''.

''Vrijeme da se ljudi u Širokom Brijegu pokrenu i da se uradi nešto po pitanju ekologije. Danas radimo na uređenju Borka i saniranju dječjeg parka i klupa uz šetnicu. Radi se na potezu od knjižare 'Gral' do restorana 'Borak', a trenutno u akciji sudjeluje 40-ak volontera dok bi nam se tijekom dana trebalo priključiti još njih'', izjavio je za Bljesak.info predsjednik Vijeća mladih grada Širokog Brijega David Naletilić.

Osim Vijeća mladih, akciji su se odazvale i druge organizacije s područja Širokog Brijega pa tako u akciji sudjeluju volonteri Odreda izviđača Široki Brijeg, Asocijacije srednjoškolaca u BiH, studenti Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg te učenici Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole Široki Brijeg.

Tijekom dana akciji su se pridružili članovi Demokratske inicijative mladih iz Širokog Brijega te članovi Hrvatskog studentskog politološkog foruma iz Mostara. 

Potporu projektu ''Zajedno za našu prirodu'' dao je i Crveni križ Široki Brijeg te Udruga osoba s invaliditetom ŽZH i naravno Grad Široki Brijeg čiji su predstavnici na početku eko akcije pozdravili volontere te im se stavili na raspolaganje. Prikupljeno smeće će po završetku akcije odvesti djelatnici Javnog komunalnog poduzeća ''Čistoća''.

''Eko akcija bi trebala potrajati do 19.00 sati, nakon čega je planiran roštilj i after party za sve volontere na boćalištu u Borku'', dodao je Naletilić za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close