Duga tradicija

Međunarodno izviđačko natjecanje 'Mostarski susreti 2023.' otvara se u subotu

85 ekipa će se natjecati u izviđačkim disciplinama za koje je potrebno znanje iz topografije, orijentacije u prirodi, čvorologije, a najmlađi će se natjecati na 'veseloj olimpijadi', koja je prilagođena uzrastu i programu za poletarce i pčelice.
Lifestyle / Flash | 03. 05. 2023. u 14:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez izviđača Grada Mostara organizira tradicionalno izviđačko natjecanje međunarodnog karaktera "Mostarski susreti 2023".

Natjecanje ima tradiciju dugu 23 godine, a jedinstveno je po tome što se organizira u 2 kategorije - vesela olimpijada za poletarce i pčelice (uzrast od 7 do 11 godina) te izviđački višeboj za mlađe izviđače i planinke (uzrast od 11 do 15 godina).

Natjecanje će biti svečano otvoreno u subotu, 6. svibnja, u 10 sati na Španjolskom trgu, a odvijat će se po cijelom gradu.

Organizatori očekuju oko 500 članova izviđačkih organizacija iz cijele BiH, kao i regije, a prijavljen je rekordan broj ekipa iz BiH, Crne Gore, Srbije i Makedonije.

Kako se navodi, 85 ekipa će se natjecati u izviđačkim disciplinama za koje je potrebno znanje iz topografije, orijentacije u prirodi, čvorologije, a najmlađi će se natjecati na 'veseloj olimpijadi', koja je prilagođena uzrastu i programu Saveza izviđača FBiH za poletarce i pčelice.

Ovo je jedinstvena prilika da se promovira izviđačka organizacija, jer će u subotu Mostar biti preplavljen djecom i omladinom izviđačkih organizacija koji dolaze da se natječu u izviđačkim disciplinama, naglašavaju organizatori i dodaju kako će natjecatelji prolaziti kontrolne točke po cijelom gradu i na taj način upoznati sve znamenitosti Grada Mostara.

"Grad Mostar je pokrovitelj natjecanja. Svim ekipama želimo uspješan nastup, a za najbolje su osigurani pehari i medalje. Pozivamo sve građane i posjetitelje Mostara da nam se u subotu u 10 sati priključe na Španjolskom trgu na svečanom otvaranju", kaže se u pozivu Uprave Saveza izviđača Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close