Jedite ih!

Mandarine: Najzdravije blagodati iz prirode

Lifestyle / Flash | 28. 10. 2016. u 07:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukoliko niste obožavatelj mandarina, možda biste trebali pročitati razloge zbog kojih bi vam se češće trebale naći na tanjuru i stolu.

One su jedna od najzdravijih blagodati koje nam pruža priroda pa ako već imate priliku, uživajte u njima koliko vam srce želi, piše SFGate.

Naime, mandarine su izvrstan izvor vitamina C pa ćete tako, jedući ih ujedno i podići imunitet jer one zadovoljavaju trećinu dnevnih potreba za tim prijeko potrebnim vitaminom. A možete ih konzumirati i ukoliko ste obolili od prehlade jer vitamin C je poznat po tome što 'diže iz mrtvih'. Također je dobar i za one koji boluju od anemije, piše Slobodna Dalmacija.

Isto tako, mandarine su niskokalorične pa i ako ste na posebnoj prehrani i želite smršavjeti slobodno se počastite tim sočnim užitkom. Preporučuje se i dijabetičarima, a one su poznata namirnica i po tome što i metabolizam ubrzavaju. Dakle, svakako bi bilo dobro da ih što prije uvrstite u prehranu jer nećete požaliti.

Nadalje, njihova vlakna potiču crijeva na ubrzaniji rad i djelovanje pa su korisne i kod zatvora, a za srčane bolesnike su, moglo bi se reći čak i nužne jer snižavaju masnoće u krvi.

One su i antioksidans te prirodni antiseptik. Stoga nikako ne dvojite da ju nakon ručka pojedete umjesto kaloričnog i nezdravog deserta jer će vam tijelo biti zahvalno na dozi imuniteta i energije, koju ćete im tim sočnim zadovoljstvom priuštiti.

Kopirati
Drag cursor here to close