HPD Prenj 1933

Mali planinari idu na ogledni izlet

Početak staze označen je kotom 910 m uz put. Staza se počinje uspinjati kroz šumu Borovina do bunara, a zatim i do izvora Dobrulj (Dobrilj) gdje se u bazenu mogu vidjeti zlatne ribice.
Lifestyle / Flash | 07. 10. 2020. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mala planinarska škola 2020 u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva ''Prenj 1933'' iz Mostara i Stanice planinarskih vodiča Mostar u subotu 10. listopada kreće na ogledni izlet put Čabulje.

''Čabulja je zanimljiva planina koja predstavlja sastavni dio Parka prirode Blidinje. Budući da je smještena u našoj neposrednoj blizini, naš cilj je upoznati djecu s raznolikim stazama koje Čabulja nudi'', priopćeno je iz HPD ''Prenj 1933''

Polazak: Subota, 10.10.2020. u 8h s novog mosta u Centru II.

Početak staze označen je kotom 910 m uz put. Staza se počinje uspinjati kroz šumu Borovina do bunara, a zatim i do izvora Dobrulj (Dobrilj) gdje se u bazenu mogu vidjeti zlatne ribice. Staza zatim izlazi na vidikovac 1260 mnm sa lijepim pogledom na visoravan Raške gore sa Vrdima te visoravan Glogovo na planini Prenj.

Upoznavajući osobitosti ove planinarske staze, djeca će se upoznati s načinom prikupljanja biljaka korisnih za pripravljanje ljekovitih čajeva i vještinama postavljanja šatora uz nezaobilaznu zabavu i igre. Ručak na svježem zraku.
Povratak: Subota navečer, oko 18 h.

Cijena izleta za nepolaznike škole: 30,00 KM, nakon čega se možete odlučiti za sudjelovanje u cijeloj Maloj planinarskoj školi. U cijenu je uključen ručak, troškovi puta i vođenje. Uplate u srijedu u 19:45, u prostorijama HGSS u Mostarci.

Oprema: Potrebna je standardna planinarska oprema, ukoliko djeca nemaju gojzerice, mogu tenisice sa debljom potplatom, krema za zaštitu od sunca, šešir, brzosušeća majica, sušeno voće, presvlak, 2,0 l vode (ne zaslađenih pića kao što su sokovi). Djeca trebaju prethodno doručkovati.

Prijave na broj: Anita Kajić-Selak 063/075-473; Martina Zovko 063/459-284.

Na izletu mogu sudjelovati djeca od 9 do 15 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close