Retro video

Majstor parkoura u ulozi ljudske kugle za fliper

Nakon što se preselio u SAD, gdje je radio kao kaskader u Hollywoodu, i automobilom proputovao Sjevernu Ameriku, Petkuns je otkrio nostalgičnu čaroliju fliper aparata i spojio te dvije inspiracije u izazov iz snova.
Lifestyle / Flash | 16. 09. 2021. u 16:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Latvijski freerunner i višestruki pobjednik natjecanja Red Bull Art of Motion, Pavel Pasha Petkuns, osmislio je uzbudljiv retro video, u kojem fliper aparat divovskih proporcija postaje njegovo osobno igralište gdje demonstrira svoje jedinstvene atletske sposobnosti.

Petkuns, među prijateljima poznat kao Pasha, vjeruje da je samo nebo granica kada su u pitanju kreativnost i fluidna lakoća pokreta, zahvaljujući kojima je napredovao na freerunning sceni od njegovog prvog videa 2009. godine i višestrukih šampionskih titula i pobjedničkih postolja na natjecanjima poput Red Bull Art of Motion.

U svom novom video projektu ''Ljudski fliper'', snimanom tijekom tri iscrpljujuća tjedna u svibnju, a nakon sedam nedjelja izgradnje seta za snimanje, 28-godišnjak iz Daugavpilsa koristi džinovski retro fliper aparat kako bi demonstrirao svoj talenat.

Ovaj jedinstveni freeruning poduhvat podrazumijevao je izgradnju 23 metra dugog zida pod nagibom od 45°, kako bi se stvorili skoro nemogući uglovi, odskočne rampe i prečke za hvatanje, raspoređene oko maketa brojnih svjetskih znamenitosti poput Eiffelovog tornja ili Kipa slobode.

Nagib zida inspiriran je mostom u Latviji na kojem je brusio svoju vještinu. Nakon što se preselio u SAD, gdje je radio kao kaskader u Hollywoodu, i automobilom proputovao Sjevernu Ameriku, Petkuns je otkrio nostalgičnu čaroliju fliper aparata i spojio te dvije inspiracije u izazov iz snova: da se nađe u ulozi ljudske kugle za fliper.

''Snimanje ovog videa bio je moj veliki osobni san, i jako je uzbudljivo konačno ga predstaviti svijetu. Super je pretvoriti kreativnu ideju iz moje mašte u stvarnost, a 'Ljudski fliper' za mene je oličenje toga. Nadam se da će svi uživati u filmu i želim zahvaliti cijeloj ekipi na podršci tokom cijelog procesa'', izjavio je Petkuns.

Red Bull je objavio i 30-minutni dokumentarac koji prati proces realizacije ovog projekta, u koji su od početka bili uključeni poznati redatelj Mike Christie (kreator videa ''Imaginate'' Dannyja MacAskilla, sa skoro 100 milijuna pregleda na YouTubeu) i izvršni producent Nico Martell.

''U posljednjem desetljeću došlo je do generacijskog pomaka u freerunningu, a Pashin profil i kreativnost to pokazuju. 'Ljudski fliper' je pionirski trenutak za naš sport i sada je samo nebo granica'', kaže Martell.

Kopirati
Drag cursor here to close