Udar na majke

Majke započele štrajk glađu ispred parlamenta

Lifestyle / Flash | 14. 03. 2017. u 18:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korisnice naknada za troje i više djece, koje već 13 dana prosvjeduju zbog smanjenja naknada, započele su danas ispred crnogorskog parlamenta štrajk glađu.

One su još jednom pozvale Vladu i Skupštinu Crne Gore da povuku zakon kojim je predviđeno smanjenje naknada, a predstavnica majki Željka Savković kazala je da ne bi dolazile 13 dana da su željele da odustanu, prenosi RTCG.

"Ono što nam daje vjetar u leđa su njihove nebulozne izjave. Ustavni sud može da donese samo jednu odluku. Hoćemo da se poštuje zakon. Jednom stečeno pravo ne može opet biti dato na glasanje. Čekat ćemo ovdje svaki dan", rekla je Savković.

Savković je dodala da je pozvala svaku zastupnicu da se pridruži majkama u borbi za njihovo pravo, kao i svaku aktivisticu NVO sektora koja se bori za ljudska prava.

"Neka smanje svoje visoke plaće, neka limitiraju sve plaće koje su preko 1.500 eura, neka ne udaraju na jadne i bijedne naknade majkama", rekla je Savković, prenosi Tanjug.

Savković je dodala da će prekinuti prosvjed, ako vlada povuče zakon kojim je predviđeno smanjenje naknada za majke sa troje i više djece.

Kopirati
Drag cursor here to close