Kako postići 'tekući' efekt

Liquid hair trend osvojio je zvijezde i društvene mreže

Sve više slavnih žena nosi dugu kosu koja sjaji poput zrcala - kako postići taj prekrasan 'tekući' efekt?
Lifestyle / Flash | 15. 11. 2022. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravna kosa, toliko sjajna da se doima poput tekućine, trend je u njezi i stylingu kose koji smo u posljednjih godinu dana mogli primijetiti na brojnim celebovima, od Kim Kardashian do Due Lipe, Dakote Johnson i Jennifer Lopez.

Začetnik trenda je celebrity frizer Chris Appleton, a nalikuje trendu 'staklene' kose koji je bio popularan prije nekoliko godina, s glavnom razlikom – pokretom, jer kosa ne nalikuje na nepokretnu fiksnu masu, već svaki pramen ima pokretljivost, zbog čega se kosa doima 'tekućom', piše elle.

Kako postići ovaj efekt?

Najčešći način postizanja ovakvog sjaja i ravne teksture je tretman keratinom koji zatvara kutikule kose i na taj način čuva vlažnost, čime se smanjuje 'frizzy' efekt dehidrirane kose. Profesionalni tretman u salonu ima dugotrajan učinak te kosu ostavlja svilenkastom, no mnoge klijentice mogle bi biti zabrinute zobg formaldehida koji se ponekad koristi u takvim tretmanima, dok druge ne žele trajniju promjenu, već samo eksperimentirati s novim lookovima.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Anh Co Tran (@anhcotran)

Može li se 'liquid hair' efekt postići kod kuće?

Ovaj je efekt moguće postići i bez odlaska frizeru, no bit će potrebni specijalni proizvodi za zaglađivanje kose, malo vještine, sušilo i pegla za kosu.

Na kosu je prije sušenja potrebno nanijeti proizvode za zaglađivanje koji će se 'ponašati' kao tretman keratinom, no nemojte zaboraviti ni na proizvod za zaštitu kose od topline. Kosu sušite prema dolje kako biste zatvorili kutikule, a nakon toga dodatno izravnajte peglom za kosu. Za kraj kosu poprskajte sprejem za sjaj koji će dodatno naglasiti ovaj 'tekući' dojam.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Wella Professionals Nordic (@wellanordic)

 

Kopirati
Drag cursor here to close