Model stvarnosti, ne savršenstva

Linija lutaka s Down sindromom nagrađena kao najbolja igračka godine

Linija lutaka s Down sindromom, simbolom inkluzije svih različitosti, nagrađena je kao najbolja igračka godine od strane Španjolskog udruženja proizvođača igračaka
Lifestyle / Flash | 23. 12. 2020. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lutke dječaka i djevojčica s Down sindromom i različitim bojama kože proizvela je španjolska tvrtka Miniland sa sjedištem u gradu Alicante u Španjolskoj kako bi pružila svoj djeci priliku da se osjećaju uključeno te da u igrački pronađu svoje vlastite karakteristike, model stvarnosti i inkluzije, a ne savršenstva.

Stoga je Španjolsko udruženje proizvođača igračaka odabralo ove lutke za ‘Najbolju igračku koju je odabrao žiri 2020. godine’.

Žiri je liniju Miniland Dolls odabrao među 81 različitom igračkom od 24 različita španjolska proizvođača igračaka, piše INportal.hr

Ovom kolekcijom tvrtka već dugo radi na razvoju sve veće inkluzije raznolikosti, pa su tako u liniju uvrštene lutke s različitim bojama kose, različitim bojama kože, te različitim tipovima crta lica.

Kako kaže direktorica marketinga Victorija Orruño, obitelj Miniland Dolls neprestano raste i osluškuje zahtjeve potrošača za proizvodima koji mogu prikazivati i uključivati sve više i više djece.

''Naša tvrtka ima za cilj promicanje različitih inteligencija, posebno emocionalne inteligencije, a prijenos vrijednosti poput tolerancije ili poštivanja različitosti aspekti su koji su u srži DNK brenda'', kaže Orruño.

''Jako smo sretni što smo osvojili ovo važno nacionalno i međunarodno priznanje i nije moglo doći u bolje vrijeme, jer smo u mjesecu senzibiliziranja o Down sindromu. Zbog toga je jača i naša predanost kako bismo djeci omogućili normalan život, poštivanje i integraciju od djetinjstva te nas to potiče da i dalje dajemo prostor i činimo vidljivima one skupine kojima je to najpotrebnije'', prenosi portal Positizie komentar tvrtke Miniland.

Pobjednička tvrtka oduvijek je proizvođač edukativnih igara, te nastoje prenijeti svoje vrijednosti na sve svoje proizvode, kao što je to slučaj s ekološkom linijom kojom žele podići svijest o ekološkim vrijednostima ili s linijama kojima se usredotočuju na različite obrazovne aspekte.


Kopirati
Drag cursor here to close